Ontknoping periodetitel 2e elftal laat nog aantal weken op zich wachten

Het geduld van het 2e elftal wordt aardig op de proef gesteld wat betreft de ontknoping van de strijd om de 1e periodetitel. Want hoewel dit weekend de aanvang van de 2e periode binnen de reserve 1e klasse-poule van start gaat, is de strijd om die 1e periodetitel nog niet beslecht. Opponent Baronie heeft nog twee inhaalduels op het programma staan, waaronder het rechtstreekse duel met MZC dat op 21 januari werd afgelast, en hierdoor bestaat nog steeds de mogelijkheid dat ze voldoende punten vergaren om MZC te kloppen in de titelstrijd (hoogste positie na 11 gespeelde wedstrijden).

Bijkomend voordeel voor Baronie (zo wordt tenminste veelal beweerd); het speelt beide inhaalwedstrijden thuis. Allereerst tegen Kloetinge op 25 februari, én vervolgens dus tegen MZC op 8 april. En de kans is groot dat de uitslag van het duel Baronie vs MZC pas opheldering zal gaan geven wie uiteindelijk de periodetitel bemachtigd…

Terugkomend op dit weekend; MZC 2 speelt zaterdag geen competitiewedstrijd vanwege een vrije speelronde, maar om wedstrijdritme te behouden is er een oefenwedstrijd ingepland tegen WHS 2 in Sint-Annaland. Ondanks het feit dat MZC zelf niet competitief in actie komt en anderen in de poule wel, zal de koppositie op de ranglijst naar verwachting behouden blijven door het gunstige doelsaldo van MZC.

Volgende week, zaterdag 11 februari, neemt MZC 2 het op eigen veld op tegen Kloetinge 2 en zal het team er alles aan doen om de maximale punten te bemachtigen en de ranglijst te blijven aanvoeren. Want meedoen voor het kampioenschap blijft het hogere doel!

Ter info:

  • De kampioenen van de reserve 1e klasse A en B promoveren naar de reserve hoofdklasse.
  • De periodekampioenen spelen samen met de herkansers uit de reserve hoofdklasse een nacompetitie voor één plaats in de reserve Hoofdklasse.