Invullen Mobiel Digitaal Wedstrijdformulier (mDWF)

Het gehele amateurvoetbal werkt sinds een aantal jaar met het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Tot 1 juli 2020 konden nagenoeg alle teamleden het mDWF invullen. “Niet wenselijk” besloot de KNVB, omdat zo niet kan worden nagegaan of de ingevoerde gegevens ook altijd correct zijn. Vanaf het seizoen 2020/’21 gaat er in de werkwijze met het mDWF daarom iets veranderen: alleen leden die de leeftijdscategorie Senior hebben kunnen het mDWF nog invullen.

Jeugdspelers in de leeftijdscategorie tot en met ‘Onder 19’ hebben niet meer de mogelijkheid en niet meer de verantwoordelijkheid voor het inzien en invullen van de spelersopgaaf op het mDWF.

Bij elke wedstrijd van Onder 19 en jonger wordt het verplicht om:

  • (Ten minste) één staflid, dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft en lid is van de KNVB, op het mDWF te plaatsen;
  • de spelersopgaaf te laten doen door een staflid (bijvoorbeeld de (assistent-)trainer, teammanager etc.), dat minimaal de leeftijdscategorie Senior heeft, lid is van de KNVB en op het mDWF is geplaatst.

Het blijft wel toegestaan om een of meer stafleden op het mDWF te plaatsen die de leeftijdscategorie van Senior nog niet hebben bereikt, maar wel lid zijn van de KNVB. Zij kunnen echter geen spelersopgaaf doen.

Bovenstaande is ingevoerd om onnauwkeurigheden zoveel mogelijk te voorkomen.

Als je nog vragen hebt over het mDWF, bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen: mdwf-veld/veelgestelde-vragen

Nog een leestip over het mDWF: