Het belang van juistheid op het wedstrijdformulier

Het wedstrijdformulier wordt al enige tijd digitaal ingevuld (mDWF). Hoewel het gebruik van het formulier steeds beter gaat, zien we dat de formulieren niet altijd nauwkeurig worden ingevuld. En dat is zonde, want de informatie die op het wedstrijdformulier wordt geplaatst, gebruikt de KNVB om het voetbal nog beter en leuker te maken!

Via het mDWF weet de KNVB welke speler in welk team speelt en kennen ze de eindstand. Met deze data kunnen teams beter op niveau worden ingedeeld en spelen er vaker gelijkwaardige teams tegen elkaar. Hoe groter en secuurder deze data is, des te beter worden de indelingen. Gelijkwaardige wedstrijden zijn leuker voor iedereen in én buiten het veld.

Inmiddels is het mDWF voor alle leeftijdsgroepen beschikbaar en geldt deze invul-verplichting naast de senioren ook voor alle jeugdteams (in de leeftijdscategorie van Onder 8 tot en met Onder 12). Ook al worden er tot en met Onder 10 geen uitslagen en ranglijsten meer bijgehouden, met de data die verzameld wordt zorgt de KNVB er uiteindelijk voor dat poules en wedstrijden gelijkwaardiger worden.

( gastspelers toevoegen in mDWF )

Je vult het mDWF nog gemakkelijker in, als je gebruikmaakt van een vooraf ingevulde lijst van spelers. De wedstrijdsecretaris kan een team (bondsteam) voorafgaand aan het seizoen reeds vullen, zodat bij alle te spelen wedstrijden een overzicht beschikbaar is van alle spelers. Zo hoef je niet alle spelers elke wedstrijddag handmatig in te vullen, je voegt alleen nog eventuele gastspelers toe (uit ander team).

Bron: KNVB. Hele bericht lezen? Klik dan HIER