“We’ve got him!” Nieuw Hoofd Jeugdopleiding voor MZC’11

In november 2022 is het traject begonnen met een presentatie van de KNVB over het belang van de functie van Hoofd Jeugdopleiding als spilfunctie in de voetbaltechnische ontwikkeling van de jeugd binnen voetbalverenigingen. Onze interesse was gewekt en al snel daarna zijn we met de JC aan de slag gegaan met het invullen van de rol van “trainersbegeleider”. Sven Heijboer beet het spits af en Ricky Verwest heeft het afgelopen seizoen de functie verder doorontwikkeld. Sven en Ricky leverden allebei een belangrijke bijdrage aan de jeugdorganisatie en dankzij hun inspanningen hebben we de nodige ervaring kunnen opdoen met de inzet van gekwalificeerde trainersbegeleiders. Het doel is daarbij altijd geweest om uiteindelijk te komen tot een volledige invulling van de rol van Hoofd Jeugdopleiding. 

Dat moment is nu aangebroken…! Het geschikte Hoofd Jeugdopleiding heeft zich aangediend vanuit de eigen gelederen in de persoon van Barry Schoute, als zeer ervaren jeugdtrainer en kind van de club. Na meerdere gesprekken met Barry hebben we gezamenlijk een functieomschrijving opgesteld, waarin onder andere de volgende “kernverantwoordelijkheden” zijn opgenomen:

  • (Door)ontwikkelen jeugdvoetbalbeleid
  • Uitvoeren jeugdvoetbalbeleid
  • Ontwikkelen jeugdkader

Al met al een pittige, maar hele mooie uitdaging voor Barry en tevens een schitterende mijlpaal voor onze club en jeugd!

De komende periode zal er ongetwijfeld meer informatie gedeeld worden, maar voor nu wensen we Barry ontzettend veel succes en plezier in zijn nieuwe rol. We kijken ernaar uit om samen met Barry verder te bouwen aan onze jeugdorganisatie!

Bestuur en Jeugdcommissie MZC’11