VR1 komt tekort tegen koploper Binnenmaas

Zaterdag ontving VR1 koploper Binnenmaas in Zierikzee. De heenwedstrijd was geëindigd in een nipte nederlaag, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Vanaf het eerste fluitsignaal liet Binnenmaas merken dat het deze middag geen punten wilde verspelen. Het drukte MZC meteen terug op eigen helft en maakte de opbouw van de thuisploeg lastig. MZC kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Binnenmaas had daar wat minder moeite mee. Hoewel de bezoekers het betere van het spel hadden, creëerden zij niet veel doelkansen. In de loop van de eerste helft kwam MZC wat beter in de wedstrijd en kon de thuisploeg wat gevaar stichten. Toch was het Binnenmaas dat op voorsprong kwam. Vanuit een aanval over de linkervleugel werd de bal voor het doel gebracht, waar een speelster van Binnenmaas volledig vrijgelaten was. Keepster Sanne Hendrikse was vervolgens kansloos op haar inzet: 0-1. 

MZC ging niet bij de pakken neerzitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Whitney Visser leek alleen op de keepster af te kunnen gaan, maar werd teruggefloten wegens vermeend buitenspel. Ook een vrije trap vanaf een kansrijke positie trof geen doel, maar ging over. De rust werd uiteindelijk bereikt met een verdiende voorsprong voor Binnenmaas.

MZC begon goed aan de tweede helft. Het voetbalde met de intentie de opgelopen achterstand goed te maken.  In de 52e minuut breidde Binnenmaas echter de voorsprong uit. Een aanval van MZC werd onderbroken, waarna een prachtige diepe bal op de spits van Binnenmaas werd gegeven. Zij controleerde de bal goed en passeerde keepster Sanne Hendrikse voor de tweede keer: 0-2.

Toen Binnenmaas in de 54e en de 56e minuut ook nog de 0-3 en 0-4 binnenschoot, was de wedstrijd gespeeld. MZC probeerde in het restant van wedstrijd nog wel om de eer te redden en kreeg daarvoor ook wel de mogelijkheden. Leila Kordic was dichtbij; zij omspeelde de keepster, maar zag haar inzet net naast het doel gaan. Ook Femke Scheele zag een prachtige actie niet beloond worden met een doelpunt. De keepster stond succes in de weg.

Zo eindigde deze wedstrijd in een ietwat geflatteerde 0-4 nederlaag.