Volwassen spelend MZC’11 klopt Heinenoord

Vanmiddag reisde de eerste selectie, vergezeld door een groot aantal MZC’11 supporters, naar Heinenoord voor de topper in de 2e klasse.

Op een zonnig Sportpark Tienvoet werd er onder leiding van scheidsrechter Van Helden afgetrapt. MZC’11 kreeg in de eerste helft behoorlijk wat kansen, maar tot doelpunten kwam MZC’11 niet. De ploeg van trainer Harro Hazelaar speelde geduldig en Heinenoord liet MZC’11 voetballen. Ondanks het feit dat MZC’11 beter was, bleef het in de eerste helft 0-0.

De tweede helft was 17 minuten oud toen MZC’11 door Rody Vermue op een 0-1 voorsprong kwam. Een inzet van Martijn Dalebout belandde op de lat, maar Rody reageerde attent en kon de 0-1 scoren. Heinenoord kon daar niets tegen over zetten en in de 73e minuut kwam MZC’11 op 0-2. Jesse van der Linden speelde de bal naar Sander van Vossen aan de linkerkant van het veld. Sander wachtte tot Luuk van Vossen was doorgelopen en de oudste van de twee broers liet de keeper van Heinenoord kansloos.

Na een behoorlijk aantal minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, was MZC’11 de nieuwe koploper in de tweede klasse en kon het feestje gevierd worden met de meegereisde supporters. Zoals trainer Hazelaar in de PZC zei: “Er komen nu nog zeven belangrijke wedstrijden. We moeten gewoon van week tot week gaan leven.” Maar deze overwinning was meer dan verdiend. MZC’11 scoorde in de twee ontmoetingen dit seizoen met Heinenoord zeven keer, kreeg geen doelpunt tegen en pakte 6 punten.

Scoreverloop:

  • .62 – 0-1 Rody Vermue
  • .73 – 0-2 Luuk van Vossen

Gele kaarten: Sven Heijboer en Martijn Dalebout

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue (.86 Coen Dalebout), Jesse van Vlies, Sven Heijboer (.82 Kyle van Tiggelhoven), Luuk van Vossen, Sander van Vossen, Jeremy Hubregste (.73 Ramon Janson) en Martijn Dalebout (.86 Jaimy Matthews).