VR1 verliest van Nieuwenhoorn VR1

Maandagavond speelde VR1 haar eerste wedstrijd na de winterstop. Het betrof de uitgestelde uitwedstrijd tegen  Nieuwenhoorn VR1. Dit was een tegenstander waartegen MZC nooit eerder speelde. Na een fase van aftasten ontstond er een wedstrijd, waarin de partijen aan elkaar gewaagd waren. In de 10e minuut mocht MZC een hoekschop nemen. Whitney Visser legde de bal precies op het hoofd van Leila Kordic, die de keepster kansloos liet op haar kopbal: 0-1.

Heel lang kon MZC niet genieten van de voorsprong. In de 15e minuut kwam Nieuwenhoorn op gelijke hoogte. Na een afgeslagen hoekschop ging een getoucheerd schot buiten bereik van keepster Sanne Hendrikse het doel in. Daarmee kwam de stand op 1-1.

Weer 5 minuten later kwam MZC opnieuw op voorsprong. Door goed storend werk van Leila Kordic verloor de defensie van de thuisploeg de bal. Whitney Visser pikte de bal op en aarzelde geen moment. Zij haalde uit op zo’n 20 meter van het doel en zag de bal in de verre bovenhoek verdwijnen: 1-2. Ook na deze treffer bleef het spel op en neer golven. Lieke Moerland stelde Whitney Visser met een mooie pass in staat alleen op de keepster af te gaan. Haar inzet ging echter naast. Aan de andere kant moest Sanne Hendrikse handelend optreden en deed dat overtuigend. Toch kwam de thuisploeg voor de rust weer op gelijke hoogte. De spits van Nieuwenhoorn ontsnapte aan de buitenspelval en kon alleen op de keepster afgaan, die vervolgens kansloos was op de inzet: 2-2.

Dit werd ook de ruststand.

Na de rust was er nog steeds balans in de wedstrijd. Het spel was wel minder open dan voor de rust. Beide defensies hadden hun zaakjes goed op orde, waardoor er weinig scoringskansen ontstonden. Toch kwam Nieuwenhoorn in de 65e minuut op voorsprong. Niet door een uitgespeelde kans, maar door een prachtig schot van grote afstand. De bal verdween buiten bereik van Sanne Hendrikse in de kruising: 3-2.

Een tegenvaller voor MZC, dat de wedstrijd goed onder controle had. In het vervolg van de wedstrijd kwam Lieke Moerland nog een keer in scoringspositie, maar de keepster van de thuisploeg kon een tegentreffer nog net voorkomen. In de laatste minuut van de extra tijd, die was bijgetrokken wegens blessures van Fleur Bakker en Tessa v.d. Velde, leek MZC alsnog een punt uit het vuur te slepen. Whitney Visser werd op links aangespeeld en besloot in een keer van grote afstand op doel te schieten. De bal leek over de keepster in het doel te verdwijnen, maar met een uiterste inspanning kon zij nog net de vingertoppen tegen de bal krijgen. Net voldoende om de 3-3 te voorkomen. Zo eindigde deze wedstrijd in een 3-2 overwinning voor Nieuwenhoorn. Jammer, want op basis van het vertoonde spel had er voor MZC meer ingezeten.