Voorbeschouwing SVOD’22 – MZC’11

Op 3 februari jl. speelde het eerste de laatste competitiewedstrijd. Morgen, drie weken later, staat de topper tussen SVOD’22 en MZC’11 op het programma. Op Sportpark Duinhelm zal om 14.30 uur worden afgetrapt onder leiding van de heer C. van der Heyden.

In de laatste drie ontmoetingen scoorden Ramon Janson en Luuk van Vossen beiden 4 keer. In de thuiswedstrijd van dit seizoen tussen beide ploegen waren beide spelers 2 keer trefzeker (MZC’11 – SVOD’22 – 4-1). Vorige seizoen won SVOD’22 twee keer (MZC’11 – SVOD’22 – 2-4 en SVOD’22 – MZC’11 – 3-2). In de thuiswedstrijd scoorde Ramon 2x en in de uitwedstrijd was het Luuk die 2x scoorde.

Sinds het seizoen 2013/14 hebben beide elftallen in het totaal 17 keer tegen elkaar gespeeld. Daarvan won MZC’11 er negen, speelde de beide ploegen 3x gelijk en verloor MZC’11 vijf keer.

Het elftal van trainer Pim Bruins en het elftal van trainer Harro Hazelaar speelden in de laatste competitiewedstrijd alle twee gelijk. Bij de wedstrijd Arnemuiden tegen SVOD’22 werd het 1-1 en MZC’11 kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Terneuzen.

Morgen dus de topper tussen de nummers 2 en 3. SVOD’22 vinden we terug op de 2e plaats terwijl MZC’11 derde staat. Beide elftallen hebben 26 punten uit 12 wedstrijden, maar SVOD’22 heeft een beter doelsaldo (+25). De koploper (Heinenoord) speelt morgen een thuiswedstrijd tegen MOC’17.

Trainer Harro Hazelaar zal een tactisch plan moeten bedenken en de spelers zullen met de volle 100% inzet en geloof moeten spelen om met de drie punten terug naar Zierikzee te gaan.

Ter informatie: Harro Hazelaar was 7 seizoenen hoofdtrainer van SVOD’22 (of Oostkapelle zoals SVOD’22 heette voor de fusie met Domburg) en Jochem en Maarten (zoons van de MZC-trainer) spelen beiden bij SVOD’22.

Het belooft hoe dan ook een leuke wedstrijd te worden waarbij er behoorlijk wat op het spel staat.