MZC’11 2 wint voor de 5e keer op rij en neemt koppositie over in de Hoofdklasse

Afgelopen zaterdag heeft het 2e team van MZC’11 wederom een goede stap gezet in de Hoofdklasse. Vorig seizoen promoveerde zij naar de Reserve Hoofdklasse en na 7 wedstrijden staan zij nu op koppositie, wat voor de nieuwkomer in deze klasse een uitstekende prestatie is.

Zaterdag 11 november was VVGZ 2 de tegenstander, een directe concurrent die bij winst -met een wedstrijd minder gespeeld- op hetzelfde aantal punten kon komen als MZC 2.

MZC 2 kwam voortvarend uit de startblokken en kon na 2 minuten via een indirect vrije trap op 3 meter vanaf de doellijn al op voorsprong komen. Helaas lukte dat niet, met 11 tegenstanders op de doellijn schoot Bart van der Wouden hardmaar tegen de overvloed aan tegenstanders aan.

5 minuten later was het wel raak, Robbie Dekker tikte van dichtbij een strakke voorzet van Bart van der Wouden binnen in de korte hoek. Daarna had drong VVGZ 2 nadrukkelijk aan om de gelijkmaker te maken, maar goed verdedigend werk van MZC2, een geweldige redding van Nando en de paal stonden de gelijkmaker van de thuisploeg in de weg.

Een lange uittrap van Nando Pijnenburg op Elyjah van Ham was in de 30e minuut de aanleiding tot de 0-2, Elyjah rondde deze op zijn kenmerkende wijze mooi en simpel af. Dit was op dat moment uiteraard zeer bevrijdend voor MZC omdat de gelijkmaker lange tijd in de lucht hing. 10 minuten later na weer een goede diepe bal van achteruit controleerde Elyjah de bal goed en met wat geluk kwam de bal tussen de verdedigers in zijn rug door en kon Brett hiervan profiteren en alleen op de keeper aflopen, die hij vervolgens beheerst omspeelde en de 0-3 in te touwen schoot. Met deze stand kon MZC opgelucht en met vertrouwen de rust in.

In de eerste minuut na rust ging MZC op dezelfde voet verder en na weer een lange bal op maat, deze keer van Ryan van Tiggelhoven, nam Elyjah deze weer goed aan en na mooie actie tikte hij de 0-4 binnen. MZC had de wedstrijd inmiddels volledig onder controle en in de 70e minuut maakte Elyjah zijn derde treffer nadat hij goed door ging in het strafschopgebied van de tegenstander, een verdediger van VVGZ wilde uitverdedigen, maar schoot tegen de goed doorkomende Elyjah aan, waarna de bal met enig fortuin over de keeper in het doel belandde.Hiermee maakte hij al zijn 11e treffer van het seizoen en is hij topscorer in de Hoofdklasse. VVGZ zakte vervolgens steeds verder in om de schade beperkt te houden waardoor MZC 2 de wedstrijd rustig kon uitspelen.

Na deze goede teamprestatie staat MZC’11 2 na 7 wedstrijden op een gedeelde 1e plaats samen met LRC-2, waar in de 1e wedstrijd onfortuinlijk in de 97e minuut met 2-1 van werd verloren.

Zaterdag 18 november staat de thuiswedstrijd tegen Oranje-Wit 2 op het programma, zij staan met 1 wedstrijd minder gespeeld op 1 punt van MZC 2, dus wederom een belangrijke wedstrijd om de koppositie.

De wedstrijd wordt gespeeld om 12.00u op sportpark Den Hogen Blok.

Scoreverloop:

​Doelpuntenmaker​ & Assist

7’​ Robbie Dekker​​(Bart van der Wouden)

30’​ Elyjah van Ham​ ​(Nando Pijnenburg)

40’​ Brett de Vos​​(Elyjah van Ham)

46’​ Elyjah van Ham​​(Ryan van Tiggelhoven)

70’​ Elyjah van Ham​​(tegenstander)