VR1 na goede wedstrijd met lege handen

Zaterdag speelde VR1 een uitwedstrijd tegen Binnenmaas VR1. Een geduchte tegenstander, die in de vorige jaargang lange tijd in de race was voor het kampioenschap. De wedstrijd was amper begonnen of MZC kon al juichen. Een inzet van Tessa v.d. Velde werd door een speelster van Binnenmaas in eigen doel gewerkt: 0-1. Na de snelle openingstreffer ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd.

MZC probeerde steeds de voetballende oplossing te zoeken en dat leverde een goede mogelijkheid op voor Tessa v.d. Velde. Haar inzet miste kracht, waardoor de keepster redding kon brengen. In de 18e minuut viel het doelpunt aan de andere kant. Na een terugspeelbal op keepster Sanne Hendrikse was de voortzetting niet nauwkeurig genoeg, waardoor Binnenmaas alsnog de kans kreeg om te scoren: 1-1.

MZC was niet van slag door deze tegenvaller en pakte de draad weer op. Een flinke tegenvaller was het uitvallen van Marit Hendrikse met een knieblessure na een ongelukkige botsing. De 15-jarige Mex Renger verving haar. Tessa v.d. Velde zorgde veelvuldig voor dreiging vanuit het middenveld. In de 30e minuut verraste zij de verdediging van Binnenmaas en passeerde de keepster met een mooi schot: 1-2.

Lang kon MZC niet genieten van deize nieuwe voorsprong. De aanvoerster van Binnenmaas schoot de aftrap in één keer over Sanne Hendrikse in het doel. Een prachtig doelpunt, maar een domper voor MZC: 2-2.

Na de gelijkmaker kwam Binnenmaas wel wat vaker door over de vleugels, maar meer dan enkele hoekschoppen leverde dat niet op. Aan de andere kant kon Whitney Visser vanaf de rechterflank een keer alleen op het doel afgaan, maar haar schot werd door de keepster gekeerd. Zo leek de rust bereikt te worden met een gelijke stand. Binnenmaas dacht daar anders over. Na een pass door het midden kon een speelster van de thuisclub alleen op Sanne Hendrikse afgaan en scoren: 3-2. Er werd niet meer afgetrapt, het was rust.

MZC had gedurende de eerste helft wel het gevoel gekregen dat een resultaat binnen de mogelijkheden lag en durfde dan ook steeds de aanval te zoeken. Daarbij liet het wel ruimte achter de verdediging. Binnenmaas probeerde daar met lange ballen op de snelle aanvalsters gebruik van te maken. Vooralsnog zonder resultaat. In de 52e minuut kwam MZC weer langszij. Een prachtige lange bal van Tessa v.d. Velde werd door Whitney Visser goed gecontroleerd. Met een geweldig schot verraste zij de keepster: 3-3. Binnenmaas kwam in de 57e minuut weer op voorsprong; weer werd de bal tussen de verdedigsters door gespeeld. De snelle aanvalster liet Sanne Hendrikse kansloos: 4-3.

MZC probeerde in het restant van de wedstrijd alles op alles te zetten om nog minimaal een punt uit het vuur te slepen. Dat leverde nog een schot op de lat op van Whitney Visser. Ook leek het er op dat Femke Scheele ging scoren na een goede actie. Haar inzet rolde richting een leeg doel, maar werd nog net voor de doellijn weggewerkt.

In de laatste fase van de wedstrijd vloeiden de krachten wat weg en uiteindelijk moest MZC genoegen nemen met een kleine nederlaag.

Na een goede wedstrijd stond de jonge ploeg van trainer Yuri Vogelzang met lege handen.

Maar het vertoonde spel bood voldoende aanknopingspunten voor een goed vervolg van de competitie.