Voorbeschouwing Serooskerke – MZC’11

Na de winst (0-4) in de Schouwse derby van afgelopen zaterdag in de bekercompetitie waarin Roemer Bij de Vaate, Christon Aimbabe, Luuk van Vossen en Sander van Vossen de doelpunten scoorden, wordt morgen de competitie weer hervat met de uitwedstrijd tegen Serooskerke. De vijfde wedstrijd van dit seizoen.

Het door Cees Houtepen getrainde elftal staat op de laatste plaats en heeft alle vier de gespeelde competitiewedstrijden zonder winst afgesloten. MZC is koploper in de 2e Klasse E.

Serooskerke promoveerde vorig seizoen vanuit de 3e klasse, maar in het seizoen daarvoor degradeerde de ploeg uit Serooskerke uit de 2e klasse.

De wedstrijd, die begint om 14.30 uur op Sportpark Noordhout, staat onder leiding van de heer C.Q. Saaman.

Beide ploegen hebben de afgelopen seizoenen zeer regelmatig tegen elkaar gespeeld. Onderstaand de head-to-head waarbij de doelpuntenmakers, die op dit moment deel uit maken van de Zierikzeese selectie, vermeld staan.

Head-to-Head:

* seizoen 2021/22

– Serooskerke – MZC – 0-3 (met o.a. doelpunten van Ramon Janson en Luuk van Vossen)

– MZC – Serooskerke – 4-0 (met o.a. doelpunten van Luuk van Vossen, Ramon Janson en Jesse van der Linden)

– Serooskerke – MZC – 0-3 (bekerwedstrijd met doelpunten van Ramon Janson en 2x Luuk van Vossen)

* seizoen 2019/20

– Serooskerke – MZC – 3-1

* seizoen 2018/19

– Serooskerke – MZC – 2-1

– MZC – Serooskerke – 3-0

* seizoen 2017/18

– MZC – Serooskerke – 2-2 (met o.a. een doelpunt van Ingmar Quist)

– Serooskerke – MZC – 7-1

* seizoen 2016/17

– MZC – Serooskerke – 2-2 (oefenwedstrijd)

* seizoen 2015/16

– MZC – Serooskerke – 4-2 (oefenwedstrijd)

* seizoen 2011/12

– MZC – Serooskerke – 0-2

Serooskerke verloor de laatste competitiewedstrijd met 6-3 van Arnemuiden, terwijl MZC de thuiswedstrijd tegen Heinenoord met 5-0 won.

Volgens live uitslagen is de kans dat Serooskerke de wedstrijd wint 5%, terwijl de voetbalsite MZC 88% kans geeft op een overwinning.

Kans op onderschatting ligt op de loer, maar trainer Harro Hazelaar zal zijn ploeg absoluut op scherp zetten en erop wijzen dat een overwinning noodzakelijk is om bovenin mee te blijven doen. 

Regen wordt er morgen niet verwacht, dus als u de spelers van MZC wilt komen aanmoedigen, kunt u een paraplu thuislaten. Heel graag zien we u morgen op Sportpark Noordhout in Serooskerke.