Nipte nederlaag VR1

Zaterdag speelde VR1 tegen Axel VR1. Deze ploeg was eerder dit seizoen al een keer de tegenstander in een bekerwedstrijd. Toen werd na een lastige wedstrijd knap gewonnen met 4-3. Een geduchte tegenstander dus.

Al in het begin van de wedstrijd creëerde Axel een veldoverwicht. Met name omdat de ploeg fysiek wat sterker was dan MZC. De thuisploeg speelde te vaak de lange bal i.p.v. zorgvuldig op te bouwen. De goed georganiseerde defensie van Axel kon zo eenvoudig overeind blijven. 

In de 32e minuut kwam Axel op voorsprong. De verdediging van MZC kreeg de bal niet goed weggewerkt, waarna keepster Sanne Hendrikse kansloos was op het schot van Axel: 0-1. Hoewel Axel de bovenliggende partij bleef, kreeg MZC voor de rust nog wel een paar goede mogelijkheden. Eerst zag Whitney Visser haar inzet op de lat eindigen en kort voor de rust kwam Femke Scheele plotseling vrij in het zestienmetergebied, maar het lukte haar net niet om de keepster te passeren. Ruststand 0-1.

Na de rust vergrootte Axel al snel de marge. In de 50e minuut blokte Emma v.d.Neut op zo’n 20 meter voor het doel  van MZC een schot, waarna de bal voor de voeten van een speelster van Axel terecht kwam. Die zette meteen een medespeelster aan het werk richting het doel. Sanne Hendrikse werd gepasseerd in de korte hoek: 0-2.

MZC gaf zich nog niet gewonnen. Met veel inzet, maar iets te weinig nauwkeurigheid, probeerde het jonge team van MZC nog een resultaat te behalen. Axel beschikte echter over wat meer duelkracht dan MZC. Toch kwamen ook de gasten niet tot veel doelkansen, waardoor het duel nog niet beslist was. In de 78e minuut mocht Tessa v.d. Velde een vrije trap nemen vanaf de eigen helft. Zij bereikte met haar trap Fleur Bakker, die zich knap ontdeed van haar tegenstandster en vrij op de keepster kon afgaan. Zij twijfelde niet en liet de keepster kansloos: 1-2.

Een spannende slotfase volgde, waarin MZC nog enkele hoekschoppen mocht nemen. Vlak voor het eindsignaal leverde dat nog een schietkans op voor Whitney Visser, maar haar schot miste het doel ruim. Daarmee eindigde de wedstrijd met een nipte nederlaag voor MZC, maar gezien het wedstrijdverloop verdiende Axel de 3 punten.