Aanstekelijk enthousiasme tijdens de KNVB Aftrapcursus

Afgelopen vrijdag vond bij MZC de aangekondigde aftrapcursus voor jeugdtrainers plaats onder de bezielende leiding van KNVB-docent Willy Lund. De avond bestond uit twee theoretische delen in de MEVO-kantine met daartussenin een praktijk deel, dat gegeven werd op het hoofdveld.

Het enthousiasme van de docent werkte aanstekelijk op de aanwezige jeugdtrainers, trainersbegeleiders en coördinatoren. Er werd informatie gedeeld over de rol van de trainer en de niet te onderschatten positieve invloed, die een goede trainer kan hebben op de ontwikkeling van een jeugdspeler. Ook ontstonden er interessante discussies over het vinden van de juiste balans tussen het geven van aanwijzingen en het ontwikkelen van zelfsturing van een team.

Het praktijkdeel draaide rondom een door Huib Smits en Raymon Speksnijder verzorgde training. Ondanks het feit dat beide heren snel moesten improviseren, vormde hun training aan twee teams van JO11-spelers een ideale basis voor de praktijkoefeningen van Willy Lund.

De aanwezigen spraken zich positief uit over deze aftrapcursus, zodat inmiddels al richting de KNVB de wens is uitgesproken om rond de winterstop een vervolgbijeenkomst te organiseren.

Foto’s: Kees Bin