Voorbeschouwing MZC’11 – SVOD’22

Afgelopen zaterdag werden de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen (competitie) gespeeld. Zowel MZC als de tegenstander van morgen (SVOD’22) behaalden een overwinning. MZC wist met 0-2 te winnen in en tegen Terneuzen. SVOD’22 haalde uit tegen Arnemuiden met 10-1. Dus beide teams hebben de volle drie punten uit de eerste competitiewedstrijd.

Morgen de eerste thuiswedstrijd van MZC van dit seizoen. De ploeg uit Oostkapelle komt op bezoek in Zierikzee. Waar bij MZC één keer de naam Hazelaar op het wedstrijdformulier staat (namelijk de trainer), heeft SVOD er twee, te weten Maarten en Jochem. Het is dus niet alleen de strijd tegen de nummer 1 en nummer 4 van de ranglijst, maar ook een treffen tussen vader en zoons.

Onder leiding van de heer P.J. de Meyer zal er om 14.30 uur op het hoofdveld van Sportpark Den Hogen Blok worden afgetrapt.

In het seizoen 2021/22 speelden beide ploegen ook tegen elkaar. SVOD’22 was toen nog Oostkapelle/Domburg. De thuiswedstrijd werd met 2-4 verloren (met twee doelpunten van Ramon Janson) en de uitwedstrijd leverde voor MZC ook geen punten op. Oostkapelle/Domburg won met 3-2 (met twee doelpunten van Luuk van Vossen en een gemiste penalty).

De trainer van SVOD (Pim Bruins) had afgelopen zaterdag volgens de PZC “een heel goed SVOD gezien” dat “zó verschrikkelijk effectief was in de eindfase”. Zoals de trainer terecht aangaf, krijg je ook voor deze wedstrijd maar 3 punten, maar MZC is gewaarschuwd. SVOD profiteerde optimaal van fouten van Arnemuiden achterin. Iets waar MZC zeker rekening mee dient te houden.

Volgens de PZC heeft de ervaring van MZC de ploeg van trainer Harro Hazelaar afgelopen zaterdag aan de overwinning geholpen. Uiteraard hebben de meeste spelers al een aantal jaar ervaring, maar wie de wedstrijd heeft gezien, heeft ook gemiste kansen van Terneuzen kunnen zien. Na de 0-2 is MZC niet meer in de problemen geweest en heeft de Zierikzeese ploeg de wedstrijd gecontroleerd uitgespeeld. MZC zal morgen georganiseerd moeten spelen, inzet tonen en slim om moeten gaan met de ruimtes op het veld. Na de twee verliespartijen tegen Oostkapelle/Domburg (SVOD) is het nu zeker tijd om morgen als winnaar van het veld te gaan.

De wedstrijdbal is geschonken door: Mol Kraanverhuur uit Zierikzee.

De Pupillen van de Week zijn: Luuk Tamerus en Jesse van Dantzig beide spelend in MZC’11 JO10-1. 

De eerste selectie zal voorafgaand aan de wedstrijd een sportmaaltijd krijgen welke mede mogelijk is gemaakt door Ornée Bolier Uw Slager en de “Vrienden van MZC’11”.

Morgen zullen er, traditiegetrouw, na de wedstrijd mosselen geserveerd worden aan de aanwezigen. De mosselen worden geschonken door Neeltje Jans Mosselen. Ook zal de derde helft worden opgeluisterd met muziek van zanger Bradley Hulst.

Zoals u zult begrijpen, verwelkomen we u morgen graag op ons sportpark!