MZC’11 wint eerste officiële wedstrijd van het seizoen

Op het ongebruikelijke tijdstip van 17.00 uur was gisteren de aftrap van de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen. DOSKO was de tegenstander. In de voorbeschouwing is aangegeven dat MZC, voor zover bekend, nog niet eerder tegen DOSKO had gespeeld. Dat klopt ook, maar in de tijd voor de fusie heeft vv Zierikzee wel eerder tegen DOSKO gespeeld (waarvan akte). Maar al met al was DOSKO toch een, voor MZC, onbekende tegenstander en was het ook niet duidelijk wat er van de ploeg uit Bergen op Zoom te verwachten viel.

Na 8 minuten de eerste mogelijkheid voor MZC. Ramon Janson gaf een goede voorzet, maar er was geen mede-speler voor de goal. De wedstrijd was rommelig en slordig en beide teams hadden moeite om tot een goede aanval te komen. In de 24e minuut kwam DOSKO op een 0-1 voorsprong. Net als het eerste deel van de wedstrijd kwam ook deze goal “rommelig” tot stand. Via de kluts werd keeper Mike Bakker gepasseerd.

MZC kwam op gelijke hoogte na een goede aanval die opgezet werd door Coen Dalebout. Via Martijn Dalebout kwam de bal bij Ramon Janson die de 1-1 op het scorebord zette.

Na 35 minuten spelen kreeg MZC een vrije trap op de rand van de 16 meter van DOSKO. Ramon Janson wachtte niet tot alles en iedereen klaar was, maar nam de vrije trap snel en verraste zo de keeper van DOSKO. Ondanks protesten van de kant van DOSKO keurde de scheidsrechter de goal goed. Met een 2-1 stand gingen de spelers naar de kant voor de rust.

Twee minuten na de rust een vrije trap voor MZC. Dit keer gaf de scheidsrechter heel duidelijk aan dat er gewacht moest worden tot hij gefloten had, dus een tweede snel genomen vrije trap zat er niet in. De poging van Jeremy Hubregtse kwam recht in de handen van de keeper.

Na een goede interceptie van Rick Ganzeman in de 58e minuut ontstond de volgende kans voor MZC. Maar het schot van Martijn Dalebout belandde tegen een verdediger. Een minuut later ging de kopbal van Remco Lafeber, na een corner van Ramon Janson, over het doel van DOSKO.

In de 60e minuut de eerste wissels voor MZC. Martijn Dalebout en Remco Lafeber gingen naar de kant en voor hen kwamen Jesse van der Linden en Luuk van Vossen in het veld.

Jesse van der Linden was amper een minuut in het veld toen MZC een vrije trap kreeg aan de rechterkant van het veld. Ramon Janson zag Jesse naar voren komen, zag dat er geen verdediger volgde en legde de bal perfect op het hoofd van Jesse van der Linden die de 3-1 scoorde. Aardige rentree van de centrale verdediger!

Foto: Jesse van der Linden na de 3-1

Na zo’n 68 minuten spelen werden Coen Dalebout en Ramon Janson vervangen door Sven Heijboer en Brett de Vos. Vlak daarna een aanval van DOSKO die bij de eerste paal geblokt werd door Rody Vermue. Een minuut later een fout in de opbouw van MZC, maar DOSKO profiteerde hier niet van. Keeper Mike Bakker voorkwam met zijn voeten in de 76e minuut een volgende doelpoging van DOSKO.

Na exact 90 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de eerste winst in het bekertoernooi een feit. Zoals gezegd een rommelige en bij vlagen slordige wedstrijd, waarbij er zoals sommige spelers aangaven “er zeker ruimte is voor verbetering”, maar het resultaat telt. Ook goed om te zien dat sommige spelers weer op de weg terug zijn na een blessure.

Volgende week de tweede wedstrijd in het bekertoernooi. Dan staat om 17.00 uur de uitwedstrijd tegen Victoria 03 uit Oudenbosch op het programma.

Opstelling MZC’11:
Mike Bakker, Freek Hoogenboom, Rody Vermue, Remco Lafeber (.60 Jesse van der Linden), Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Coen Dalebout (.68 Sven Heijboer), Ramon Janson (.68 Brett de Vos), Christon Aimbabe, Jerremy Hubretse en Martijn Dalebout (.60 Luuk van Vossen).

Scoreverloop:
.24 – 0-1
.31 – 1-1 Ramon Janson
.35 – 2-1 Ramon Janson
.61 – 3-1 Jesse van der Linden