Een gedisciplineerd spelend MZC’11 wint verdiend van SVOD’22

Na de overwinning van vorige week in de eerste competitiewedstrijd stond vanmiddag de wedstrijd tegen SVOD’22 op het programma. Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter de Meyer begon MZC iets na half drie aan de tweede competitiewedstrijd van het seizoen.

Wat meteen opviel was dat er in een hoog tempo en met veel intensiteit werd gespeeld. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van MZC. Een goede opening van Luuk van Vossen op Jeremy Hubregste die een prima voorzet afleverde. Helaas was er geen bezetting voor de goal, zodat de bal voorlangs ging.

In de 16e minuut een goede poging van Luuk van Vossen vanaf de rand van het strafschopgebied van SVOD, maar de keeper redde uitstekend op de inzet van Luuk. Na 18 minuten spelen een kans voor SVOD, maar de goed keepende Mike Bakker redde en de rebound ging over. SVOD had in de 26e minuut de mogelijkheid om op 0-1 te komen. Na een mooie en vloeiende aanval ging het schot net naast.

Na een half uur spelen kreeg MZC een penalty. Ramon Janson ging richting het strafschopgebied. Hij leek de bal iets te ver voor zich uit te spelen, maar de uitkomende keeper van SVOD raakte de voeten van Ramon in plaats van de bal. Tegen alle voetbalwetten in legde Ramon zelf de bal op de stip om de penalty te nemen. Met een goed genomen penalty zette Ramon MZC op een 1-0 voorsprong (zie video).

Twaalf minuten na de 1-0 gaf Jesse van Vlies een diepe bal op Martijn Dalebout. Net als bij de eerste penalty maakte ook deze keer de uitkomende keeper van SVOD een overtreding binnen het strafschopgebied (dit keer op Martijn) en kon de scheidsrechter niet anders dan voor de tweede keer vanmiddag de bal op de stip leggen. Deze keer ging Luuk van Vossen achter de bal staan en ook hij schoot de penalty beheerst binnen en zette hij MZC op een 2-0 voorsprong (zie video).

Het leek erop dat MZC zelfs op een 3-0 voorsprong kwam toen de opkomende Rick Ganzeman de bal klaarlegde voor Sven Heijboer. Het schot van Sven ging over waardoor er een ruststand van 2-0 kon worden genoteerd.

SVOD kwam beter uit de kleedkamer dan MZC. Het leek erop of de Zierikzeese ploeg er weer “even in moest komen”. Het eerste gevaarlijke moment van de tweede helft kwam dan ook in de 48e minuut op naam van SVOD. Een schot ging net voorlangs.

Een minuut later een diepe bal van Luuk van Vossen op Ramon Janson door het centrum. Ramon bleef goed kijken en uiterst rustig passeerde hij de keeper van SVOD. MZC kwam dus vlak na rust op een 3-0 voorsprong. MZC bleef goed voetballen en SVOD kon daar niet veel tegenover zetten. In de 52e minuut een voorzet van Jeremy Hubregste. Nadat Ramon Janson de bal miste, kwam de bal voor de linkervoet van Luuk van Vossen die niet nadacht en meteen uithaalde. Een 4-0 voorsprong was een feit.

In de 59e minuut deed SVOD wat terug. Er werd door MZC niet goed ingegrepen op een snelle aanval van SVOD waardoor de 4-1 op het scorebord kwam. Even leek SVOD een minuut later de 4-2 te scoren, maar keeper Mike Bakker tikte de bal over de lat.

Na 61 minuten spelen de eerste wissel aan MZC-kant. Martijn Dalebout ging naar de kant en voor hem kwam Sander van Vossen binnen de lijnen.

In de 71e minuut een hele goede redding van Mike Bakker op een schot van dichtbij (“een sterke bak koffie” – blijkbaar zeggen de spelers dat altijd na een goede redding van de Zierikzeese keeper), waardoor het 4-1 bleef.

Er waren nog twee wissels aan de kant van MZC. In de 73e minuut kwamen Coen Dalebout en Kyle van Tiggelhoven in het veld voor Sven Heijboer en Ramon Janson. En na 85 minuten spelen kreeg Ingmar Quist ook nog speelminuten. Hij nam de plaats in van Luuk van Vossen.

Na 3 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de overwinning een feit. MZC speelde compact, gedisciplineerd en vol inzet en was tijdens het grootste deel van de wedstrijd de betere ploeg. Een verdiende overwinning waar eigenlijk niks op af te dingen viel.

Tijdens deze eerste thuiswedstrijd in de competitie is Mike Bakker gekozen tot “Man of the Match”