Welke functionaliteiten in de wedstrijdzaken app en voetbal.nl app kan ik gebruiken als staflid?

Geregistreerde trainers, coaches, assistent-trainer/coaches en teammanagers kunnen gebruik maken van verschillende functionaliteiten in de Wedstrijdzaken app en Voetbal.nl app. In dit artikel wordt uitgelegd welke dat zijn.

Met ingang van het seizoen 2023/’24 krijgen alle geregistreerde (assistent-)trainer/coaches en trainers toegang tot dezelfde functionaliteiten in de Wedstrijdzaken app en de Voetbal.nl app als teammanagers. Dit wordt mogelijk omdat in de praktijk blijkt dat veel trainers (vooral bij de jeugd) nu worden geregistreerd als teammanagers, zodat ze over alle functionaliteiten beschikken.  

Dat hoeft niet meer. Vanaf aankomend seizoen kunnen ook (assistent)trainer/coaches en trainers de spelersopgaaf in het digitaal wedstrijdformulier regelen, pasfoto’s van teamleden vervangen, aanwezigheid registreren en een rijschema maken. 

Een overzicht van de belangrijkste functionaliteiten vind je in onderstaande afbeelding. Op deze pagina vind je uitleg over de belangrijkste functies. 

Let op: stafleden kunnen alleen gebruik maken van onderstaande functionaliteiten, als ze juist geregistreerd staan in Sportlink Club.  Ze moeten de functie van trainer/coach, trainer, assistent-trainer/coach of teammanager hebben. Het is erg belangrijk om de stafleden te registreren in de functie die ze uitvoeren bij een team. Meer over het toevoegen van stafleden aan bondsteams en de voordelen vind je hier.  

Bron: KNVB