Nieuws van de jeugdcommissie: “save the date!”

De vakantie zit er voor de meesten weer op en de start van het nieuwe seizoen nadert met rasse schreden. Momenteel wordt er door de vrijwilligers binnen alle geledingen van onze club hard gewerkt om straks weer goed voorbereid aan seizoen 2023-2024 te kunnen beginnen.

Vanuit de JC willen we jullie graag alvast informeren over aantal bijeenkomsten/cursussen, die de komende periode een op stapel staan. Zet onderstaande data dus alvast maar in je agenda.

Vrijdag 8 september om 19.00 uur: “Seizoenstartbijeenkomst Jeugd MZC”

Deze bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor de jeugdtrainers en teamleiders, maar ook andere geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom. Tijdens deze bijeenkomst wil de JC jullie graag bijpraten over ontwikkelingen andere zaken die jullie aangaan binnen de jeugdorganisatie. Zo zal er onder andere gesproken worden over de jeugdopleiding binnen MZC en zal er een introductie gegeven worden in het clubmanagement-/spelervolgsysteem van Dotcomsport (“DCS”) dat we vanaf dit seizoen gaan gebruiken.

Vrijdag 29 september om 18.30 uur: “Aftrap module KNVB”

De aftrapmodule is een cursusavond, die gegeven zal worden door een docent van de KNVB en is bedoeld voor zowel de beginnende als de meer ervaren jeugdtrainer. Aangezien er voor deze cursus maximaal plaats is voor ca. 20 trainers, dien je op te geven via jeugdcommissie@mzc11.nl. De sluitingsdatum van de inschrijving is al maandag 28 augustus. Meer informatie volgt de komende week.

Oktober t/m december 2023: KNVB-opleiding VC-1 Pupillen

Zoals we jullie eerder al via de website hebben geïnformeerd, maakt de opleiding “VC-1 Pupillen” deel uit van het KNVB-opleidingsprogramma “Trainer-coach Veldvoetbal”. De VC-1 omvat een programma van zes bijeenkomsten van circa drie uur per keer, waarbij daarnaast de nodige opdrachten binnen het eigen team van de trainer dienen te worden uitgevoerd. De VC-1 is ook opengesteld voor trainers van andere clubs uit de regio en het is voor het eerst dat deze opleiding gegeven gaat worden bij ons op de club. De inschrijvingsronde is ondertussen gesloten en de deelnemende trainers van MZC zijn inmiddels op de hoogte gesteld van hun deelname. Ook hierover zal nog meer informatie gaan volgen.

DCS

Tot slot willen we jullie nog mededelen dat de alle jeugdtrainers/ teamleiders de komende dagen via die e-mail de inloggegevens zullen gaan sturen voor het bovengenoemde clubmanagement-/spelervolgsysteem DCS. Met deze inlogcode krijg je toegang tot de contactgegevens van de spelers van je team. Zoals we hierboven al hebben vermeld, zullen we tijdens de seizoenstartbijeenkomst een en ander vertellen over DCS en willen we trainers en teamleiders in een later stadium de trainers volledig wegwijs maken binnen de applicatie.

We hopen jullie allemaal de komende weken weer op onze club te mogen verwelkomen en wensen jullie bij deze alvast een heel mooi en sportief voetbalseizoen toe!

Jeugdcommissie MZC’11