Even voorstellen … (deel 2)

Zo vlak voor het begin van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is het een mooi moment om de selectie en staf wat beter te leren kennen. Deze keer: Roemer Bij de Vaate, Mike Bakker en Luuk van Vossen.

Alle drie de spelers geven aan dat voetbal de leukste sport is, omdat het een teamsport is dat je met vrienden doet. Mike vindt ook de gezelligheid tijdens de derde helft het benoemen waard. Het feit dat ze met vrienden in één team zitten waarvan ze de meesten al heel lang kennen is een belangrijk punt waarom het zo’n leuk team is. Roemer vindt het ook leuk dat de spelers dingen buiten het voetbal doen. Luuk noemt het zelfs een “vriendengroep”. Dus met de teamgeest zit het wel goed.

Voor Roemer was zijn debuut in het eerste van MZC’11 tegen Arnemuiden 1 zijn mooiste voetbalervaring, terwijl Mike en Luuk een kampioenschap kiezen. Voor Mike was dat het kampioenschap met S.K.N.W.K. 1 (3e klasse) en voor Luuk het kampioenschap met Kloetinge JO19-1. Veel spelers uit dat team komt Luuk trouwens tegen in de competitie.

Echte keukenprinsen zijn de heren niet, dus geen culinaire hoogstandjes voor een wedstrijd. Roemer eet het liefst twee boterhammen, Luuk pasta en Mike eet hetzelfde als altijd (“en een sterke bak koffie”).

Deze keer komen we op de tour langs de mooiste voetbalstadions in Engeland uit. Anfield (Roemer), Old Trafford (Mike) en Wembley Stadium (Luuk) worden genoemd als mooiste voetbalstadions. Roemer als echte Ajaxsupporter en Luuk als echte Feyenoord-supporter kiezen dus niet voor de Johan Cruijff Arena en de Kuip.

Als keeper zou Mike wel een keer in de schoenen van André Onana willen staan en dan de derby keepen tegen Manchester City, Luuk zou een dag willen ruilen met Ronaldo die zo veel uit zijn carrière gehaald heeft en Roemer kiest voor de aanvoerder van Liverpool en Oranje namelijk Virgil van Dijk.

De sterke punten van Roemer zijn het puur verdedigen, het uitschakelen van zijn persoonlijke tegenstander en zijn mentaliteit, Luuk vindt zijn scorend vermogen, zijn overzicht en zijn crosspass zijn sterke punten en Mike noemt het pakken van hogen ballen als zijn sterke punt.

Luuk denkt dat MZC komend seizoen kampioen wordt, Roemer zou het mooi vinden als MZC in de top 3 terug te vinden is en Mike denkt de derde plaats.

Aan rituelen voor de wedstrijd doen ze geen van drieën. Roemer gelooft ook niet dat dat helpt.

Tot slot was er niets wat de teamgenoten moeten weten, wat ze nog niet weten (is niet voor niks volgens Luuk). Mike wilde wel meegeven dat zijn teamgenoten niet weten dat hij een hele goede spits is. Dus wie weet zien we Mike in de laatste wedstrijd van het seizoen in de 88e minuut als er nog 1 doelpunt nodig is voor het kampioenschap, in de spits.

Met dank aan Kees Bin voor de foto’s.