Even voorstellen…

Zaterdag 5 augustus a.s. begint de eerste selectie van MZC’11 aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op het veld en in de dug-out zullen we oude bekenden, nieuwe spelers en nieuwe stafleden zien. Een mooi moment om de spelers en staf een beetje beter te leren kennen.

Deze keer zijn dat Remco Lafeber, Micca Bouwman en Sander van Vossen.

Alle drie de spelers zijn al een behoorlijke tijd op het voetbalveld te vinden. Remco vanaf het moment dat hij 7 jaar was en Micca en Sander waren nog jonger, namelijk 4 en 5 jaar.

Voetballen vinden de drie de leukste sport om zelf te doen. Volgens Remco is het een tactisch spel wat je samen doet en waaraan je plezier kan beleven met meerdere mensen. Micca vindt de sfeer bij een voetbalwedstrijd uniek en Sander vindt vooral het proberen te winnen als team het leukste onderdeel van het voetballen.

Op de vraag waarom MZC’11 1 een leuk team is, antwoordt Micca dat de derde helft met het team heel erg leuk is, Sander zegt dat het een jong team waarbij de meeste elkaar al kennen vanaf de jeugd en Remco vindt het impulsieve binnen het team en het feit dat de club en supporters meegaan in de strijd van het eerste het leukst.

Bij alle drie de spelers staan kampioenschappen bovenaan als mooiste voetbalervaring. Zowel Remco als Sander gaan voor weer zo’n voetbalervaring als MZC dit komende seizoen kampioen wordt. Micca denkt dat MZC het kampioenschap net misloopt en tweede wordt.

Tennis is de favoriete sport van Sander en Remco, zowel om te doen als om te kijken. Remco kan je trouwens voor veel sporten wakker maken als die op televisie zijn, maar als er wielrennen of alles met auto’s op tv is, zapt Remco naar een andere zender. Micca was gaan kickboksen als hij niet was gaan voetballen. 

Als de heren voor 1 dag bij een andere club dan MZC zouden mogen spelen, zou Micca kiezen voor Feyenoord, Remco voor een elftal met Frenkie de Jong als middenvelder en Sander zoekt de Spaanse zon op door voor Real Madrid uit te komen. De keuze om 1 dag door het leven te gaan als Frenkie de Jong is dus ook niet zo’n rare keuze van Remco. Sander zou graag op het veld willen staan als Luka Modric en Micca zou 1 dag willen ruilen met Ronaldo, zodat hij 1x in zijn leven zou weten hoe het voelt om op 1 dag één miljoen euro te verdienen.

Op een reis langs de allermooiste stadions komen we langs de Johan Cruijff Arena (Remco), De Kuip (Micca) en Estadio Santiago Bernabéu (Sander).

Ze zeggen dat voetballers bijgelovig zijn en vasthouden aan rituelen. Uiteraard is ook aan de spelers gevraagd naar hun rituelen. Micca doet niet aan rituelen voor de wedstrijd, Remco rekt altijd overdreven lang en Sander trekt altijd eerst z’n linker scheenbeschermer, linker sok en linker voetbalschoen aan en daarna pas de rechter van alles.

De spelers hebben we vorige seizoen ook al kunnen zien in de Zierikzeese hoofdmacht, maar wat vinden ze zelf wat hun sterkste punten zijn? Remco is rustig (soms te) in balbezit, Micca is verdedigend het sterkst en Sander vindt het positie kiezen voor de goal zijn sterkste punt.

Wat weten we nu niet over Remco, Micca en Sander? Volgens Remco en Sander zijn er genoeg dingen die hun teamgenoten niet weten en dat willen ze graag zo houden. Micca wilde wel een nieuwtje delen: volgend jaar gaat hij de mariniersopleiding volgen.