MZC 2 begeeft zich op drempel van Hoofdklasse, en speelt zaterdag kampioenswedstrijd tegen Baronie 2

Voor het 2e elftal van MZC lonkt promotie naar de hoofdklasse. Na de winst op Walcheren 2 afgelopen weekend staat zaterdag, op de laatste speeldag van het seizoen, de wellicht spannendste wedstrijd van het seizoen op de rol; de kampioenswedstrijd MZC’11 2 – Baronie 2.

Een ware kampioenswedstrijd, waarin de teams aan elkaar gewaagd zullen zijn en beide elftallen de titel kunnen bemachtigen. MZC 2, onder leiding van Ricky Verwest, staat reeds sinds begin november, de competitie was toen nog maar anderhalve maand oud, standvastig op een positie binnen de top 3. Het seizoen van Baronie had een iets ander verloop, maar voor zowel MZC als Baronie was een vijfde plaats de laagst genoteerde positie gedurende het gehele seizoen. Mede-opponent SVOD, dat na de winterstop ook oppermachtig was in de top 3, werd jongstleden zaterdag buiten spel gezet bij de strijd om het kampioenschap, toen het zijn meerdere moest bekennen in Baronie dat in hun onderlinge wedstrijd met 4-1 wist te winnen.

Voor zaterdag zijn er de volgende scenario’s voor MZC 2 mogelijk;

  • winst = MZC kampioen
  • gelijk = MZC kampioen
  • verlies = gelijk puntenaantal voor MZC en Baronie, en dus is het doelsaldo dan de bepalende factor. Bij een gelijk doelsaldo is het aantal doelpunten vóór beslissend, is ook dit gelijk dan is het totale resultaat van de onderlinge competitiewedstrijden beslissend.

Bij het vorige treffen tussen MZC en Baronie, op 8 april in Breda, (MZC 2 wist toen de periodetitel in de wacht te slepen) eindigde de wedstrijd in 2-2.

De vraag is dus: wordt het directe promotie of toch nacompetitie voor MZC’11 2? Het antwoord…dat zal zaterdag rond de klok van twee uur bekend zijn.

Uiteraard kan MZC 2 alle support gebruiken, dus zorg dat je er ook bij bent! (en kom zo veel mogelijk in het oranje/rood)