MZC’11 kansloos onderuit tegen Zuidland

Zaterdag 1 april jl. speelde MZC een goede wedstrijd tegen NSVV ondanks het 1-2 verlies. Het was hopen dat de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse het goede spel door kon zetten in de wedstrijd van vandaag tegen Zuidland. Helaas was van dat goede spel vandaag niks te zien.

MZC speelde met Roemer Bij de Vaate en Remco Lafeber in het centrum van de verdediging, omdat Rody Vermue geschorst was.

Er zat weinig tempo in de wedstrijd en van het goede spel van twee weken geleden was niets te zien. Na 10 minuten spelen kwam Zuidland op voorsprong. Een schot van buiten de 16 meter werd door keeper Thijs Rombouts nog over de lat getikt, maar vanuit de corner die daaruit volgde scoorde Zuidland de 1-0.

MZC maakte de verkeerde keuzes, was slordig, niet fel genoeg en kwam daardoor niet in de wedstrijd.

Vanuit een counter een kans op de gelijkmaker. Zuidland leidde balverlies op het middenveld waardoor Ramon Janson richting het strafschopgebied van Zuidland kon gaan. Samen met Sander van Vossen en Luuk van Vossen was het 3 tegen 1. Ramon Janson speelde de bal naar links naar Sander van Vossen. De bal was net iets achter de Zierikzeese aanvaller waardoor hij moest inhouden. Het schot van Sander van Vossen ging vervolgens over. Dat was eigenlijk het enige wapenfeit dat MZC liet noteren. Al moet wel gezegd worden dat MZC beter ging spelen in het laatste gedeelte van de eerste helft.

In de rust paste trainer Adriaan Nieuwenhuijse zijn eerste wissel toe. Kyle van Tiggelhoven bleef in de kleedkamer achter en Coen Dalebout kwam voor hem in het veld. Dat betekende dat Rick Ganzeman als linksback ging spelen en Coen Dalebout de rechtsback positie innam.

MZC begon aanvallender aan de tweede helft, maar toch was het Zuidland dat op 2-0 kwam. Door balverlies van Sven Heijboer tijdens een aanval van MZC, kwam Zuidland er razendsnel uit en de aanvaller van Zuidland speelde de bal uiterst beheerst over keeper Thijs Rombouts.

Zeven minuten later stond de 3-0 al op het bord. Na een overtreding van Jesse van Vlies vlakbij het Zierikzeese strafschopgebied schoot Zuidland de bal via de paal achter Thijs Rombouts. En een minuut later kon Thijs Rombouts de bal alweer uit het doel halen. MZC werd achterin compleet uitgespeeld door de aanvallers van Zuidland waardoor Zuidland vrij eenvoudig de 4-0 kon laten noteren.

In de 68e minuut werd Ramon Janson naar de kant gehaald en voor hem kwam rechtsbuiten Luca de Bruine van JO19-1 in het veld. Daardoor verhuisde Sander van Vossen naar de linksbuitenpositie. MZC was onmachtig en ook de derde wissel in de 75e minuut bracht daar geen verandering in. Aanvoerder Sven Heijboer werd gewisseld en werd vervangen door Julian Duinhouwer waardoor Coen Dalebout op het middenveld ging spelen.

Een vrije trap van Sander van Vossen was het enige schot op doel in de tweede helft. Zijn schot op het doel van Zuidland werd door een speler van Zuidland aangeraakt waardoor het een corner werd, welke niets opleverde.

Na 2 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een slecht spelend MZC had geen enkel recht op een resultaat tegen de nummer 2 van de ranglijst. Waar tijdens de vorige wedstrijd MZC speelde als een team en “meters” voor elkaar wilde maken, speelden veel spelers onder hun niveau en ontbrak het, in sommige gevallen, aan zorgvuldigheid en werklust.

Door de uitslagen van de concurrenten (De Meeuwen – WHS 3-3, Walcheren – Arnemuiden 4-1 en SSV’65 – VCK 2-0), blijft MZC wonder boven wonder op de 7e plaats staan met evenveel punten als Walcheren maar met een beter doelsaldo. WHS staat op de 9e plaats met slechts 1 punt achterstand op MZC.

MZC neemt het zaterdag 22 april a.s. om 14.30 uur in Zierikzee op tegen De Meeuwen. Drie punten zijn noodzakelijk om weg te blijven van de 9e plaats.

Scoreverloop:
.10 – 1-0
.50 – 2-0
.57 – 3-0
.58 – 4-0

Gele kaarten: Kyle van Tiggelhoven, Roemer Bij de Vaate, Jesse van Vlies en Remco Lafeber

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Kyle van Tiggelhoven (.46 Coen Dalebout), Remco Lafeber, Roemer Bij de Vaate, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Sven Heijboer (.75 Julian Duinhouwer), Luuk van Vossen, Ramon Janson (.68 Luca de Bruine). Sander Backx en Sander van Vossen