Voorbeschouwing MZC’11 – NSVV

Morgen is het 1 april, de dag van de grappen. 

Ook in het voetbal kom je 1 april grappen tegen zoals in 1914 waarbij de Vitesse-doelman geveld was door de slaapziekte, in 1932 waarbij er in Rotterdam gezegd werd dat Feyenoord een stadion zou bouwen met eigen vliegveld en in 1994 waarbij een Haagse amateurclub bekend maakte dat Leo Beenhakker was aangetrokken als nieuwe trainer.

Het is zeker geen 1 april grap dat morgen de koploper in de 2e klasse G op bezoek komt in Zierikzee. Op papier een lastige wedstrijd, maar er is nog nooit een wedstrijd op papier gespeeld. Om 14.30 uur zal de aftrap zijn op het hoofdveld van Sportpark Den Hogen Blok en de wedstrijd zal onder leiding staan van de heer L.J. Uitterhoeve.

De heenwedstrijd in Numansdorp werd met 7-0 verloren hoewel er toen wel een behoorlijk aantal basisspelers niet aanwezig waren. Morgen dus de thuiswedstrijd. Na de nederlaag van vorige week tegen RCS (4-1) neemt de Zierikzeese hoofdmacht het morgen op tegen NSVV. Dat het anders moet gezien de resultaten, het spel van de afgelopen weken en de stand op de ranglijst is duidelijk. De trainer en spelers zullen uit een ander vaatje moeten tappen. Dat zullen ze moeten doen zonder de nog steeds geblesseerde Jaimy Matthews en de afwezige Kyle van Tiggelhoven.

NSVV is eigenlijk het hele seizoen al in de winning mood. Vorige week werd WHS met 7-1 verslagen. Volgens de website van NSVV heeft “NSVV het vaak knap lastig tegen MZC’11 en vorig seizoen heeft NSVV dure punten in de kampioensstrijd/eindstrijd met Oostkapelle/Domburg laten liggen tegen MZC’11”. NSVV zal dus alles op alles zetten om een overwinning te behalen en MZC zal zich absoluut van zijn beste kant willen laten zien

Beide ploegen hebben al een aantal keren eerder tegen elkaar gespeeld te weten:

 • seizoen 2018/19
  • NSVV – MZC – 0-2 (doelpunten van Sven Heijboer en Jesse Kalwij)
  • MZC – NSVV – 1-3 (doelpunt van Jesse van der Linden)
 • seizoen 2019/20
  • NSVV – MZC – 2-2 (doelpunten van Sven Heijboer en Fabian Boekholt)
 • seizoen 2020/21
  • NSVV – MZC – 3-2 (doelpunten van Dylan Adelaar en Sander Backx)
 • seizoen 2021/22
  • NSVV – MZC – 1-4 (doelpunten van Luuk van Vossen, Jesse van der Linden en 2x Sander Backx)
  • MZC – NSVV – 1-2 (doelpunt van Luuk van Vossen)
 • seizoen 2022/23
  • NSVV – MZC – 7-0

In het verleden hebben zowel Luuk van Vossen, Sven Heijboer als Sander Backx meerdere keren gescoord tegen NSVV. Wie weet een voorbode voor de wedstrijd van morgen?

De wedstrijdbal wordt morgen gesponsord door: Kapsalon Martinshair uit Zierikzee

Morgen zijn er twee pupillen van de week namelijk Jip de Looff en Tiago Bevelander beide spelend voor MZC’11 JO10-1.

Het is overbodig om te zeggen dat het team alle steun en support kan gebruiken. Dus graag zien wij u morgen op Sportpark Den Hogen Blok.