MZC’11 loopt in het counter mes van RCS

Vandaag de uitwedstrijd tegen RCS. Een lastige wedstrijd aangezien RCS de punten hard nodig heeft om rechtstreekse degradatie te voorkomen en het resultaat in de heenwedstrijd (1-3). MZC zit niet in de allerbeste fase hoewel dat dat misschien zacht uitgedrukt is.

MZC kreeg aan het begin van de wedstrijd een aantal goede tot grote kansen. Het schot van Luuk van Vossen miste in de 6e minuut kracht en een schot van Ramon Janson belandde op de lat. De grootste kans voor MZC kwam op naam van Sander Backx. Luuk van Vossen gaf een goede dieptebal op Sander Backx. Laatstgenoemde controleerde de bal nog goed, maar in plaats van meteen uit te halen, draaide de Zierikzeese spits zich in een positie waardoor de kans verkeken was.

Na 30 minuten kwam MZC nog goed weg. Nadat vele spelers van zowel MZC als RCS de bal misten, kon Kyle van Tiggelhoven de bal wegwerken. In de 38e minuut een counter van RCS die doeltreffend werd afgerond. Niet veel later bracht keeper Thijs Rombouts redding op een schot van RCS van buiten de 16 meter van MZC.

Met een 1-0 stand floot de scheidsrechter voor de rust. In principe nog niks aan de hand zou je zeggen. MZC creëerde een aantal kansen hoewel het spel wel slordig was met name op het middenveld.

In de 51e minuut weer een counter van RCS door balverlies van Rody Vermue op eigen helft. Ook deze counter werd door RCS goed afgerond en dus werd het 2-0. RCS liet MZC komen, wachtte op de fout en profiteerde. Ook de 3-0 en de 4-0 werden op deze manier door RCS gemaakt. MZC had op het spel van RCS geen antwoord en de spelers lieten zich te veel meeslepen door de manier van spelen van RCS en de overtredingen die gemaakt werden.

In de 83e minuut redde Sander van Vossen de spreekwoordelijke eer. Na een voorzet van Luuk van Vossen nam Sander de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied van RCS aan. Ondanks dat er twee verdedigers in z’n rug zaten, creëerde Sander de mogelijkheid om te schieten door zijn lichaam goed te gebruiken. Met een hard schot passeerde hij de keeper van RCS.

Na  5 minuten extra tijd beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd. RCS was blij met de punten en MZC zakt een plaats op de ranglijst. Tijd om te evalueren wat er anders moet. Want dat het anders moet is wel duidelijk. Er worden teveel fouten gemaakt op cruciale posities op het veld waardoor MZC het zichzelf onnodig moeilijk maakt. Ook omdat je weet dat de spelers zoveel beter kunnen.

Volgende week komt koploper NSVV naar Zierikzee. De heenwedstrijd in Numansdorp werd kansloos met 7-0 verloren. Al moet er wel bij vermeld worden dat MZC een groot aantal spelers miste. Tijd voor de spelers uit Zierikzee om de rug te rechten, te leren van de fouten en te strijden voor wat de ploeg waard is (en dat is meer dan dat ze de afgelopen weken laten zien).

Scoreverloop:
.38 1-0
.51 2-0
.69 3-0
.70 4-0
.83 4-1 Sander van Vossen

Gele kaarten: Ramon Janson, Sander Backx, Roemer Bij de Vaate

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout (.77 Rick Ganzeman), Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Kyle van Tiggelhoven, Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander Backx, Sander van Vossen