VOG-verklaring in kader van veilig sportklimaat

MZC’11 streeft naar het creëren van een betrouwbare en plezierige sportomgeving waar iedereen onbezorgd van sport moet kunnen genieten. Narigheid als intimidatie, agressie en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag willen we buiten onze vereniging houden.

Naast het aanstellen van vertrouwenspersonen zijn er ook andere maatregelen genomen. Het invoeren van de VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is één van deze maatregelen. Als vereniging verlangen we een VOG van vrijwilligers die binnen de vereniging contact hebben met kinderen, jongeren of andere kwetsbare groepen.

Betreffende vrijwilligers hebben om deze reden, middels app, een brief van de vertrouwenscommissie ontvangen waarin hun medewerking wordt gevraagd bij de aanvraag van de VOG-verklaringen. (Vrijwilligers die werken met andere doelgroepen worden later nog aangeschreven)

Ben jij trainer, leider of ander vrijwilliger die reeds een brief heeft ontvangen maar heb je nog geen verdere actie ondernomen? Vraag dan alsnog de (gratis) VOG aan!

  1. MZC’11 zet een gratis VOG aanvraag per mail voor je klaar via het mailadres noreply@justis.nl met als onderwerp ‘verzoek tot elektronische aanvraag verklaring omtrent het gedrag’ met een inlogcode.
  2. Klik op de link ‘mijn justis’ en login met je DigiD
  3. Voer de inlogcode, je geboortedatum en je telefoonnummer in.
  4. Je ontvangt een bevestigingsmail
  5. Je ontvangt per post een VOG
  6. Overhandig een bewijs van jouw VOG aan de vertrouwenscommissie van MZC’11 (Miranda Ravia/Saskia Stoutjesdijk). Het document blijft niet in het bezit van de vereniging.

Vragen? Stuur een mail aan vertrouwenmzc11@zeelandnet.nl