MZC recht de rug na nederlaag van vorige week

Na de nederlaag van vorige week tegen Arnemuiden (3-1) kwam Walcheren vandaag naar Zierikzee. Op een zonnig Sportpark Den Hogen Blok werd er om 14.30 uur afgetrapt.

Na een voorzichtig begin van beide kanten met een aantal kleine mogelijkheden voor beide teams scoorde MZC in de 13e minuut de 1-0. Na een handsbal van een verdediger van Walcheren in het eigen strafschopgebied, wees de scheidsrechter terecht naar de penaltystip. Ramon Janson ging achter de bal staan en schoot de bal hoog boven in de linkerhoek en achter de keeper van Walcheren. Nog geen twee minuten later kon de scheidsrechter wederom niks anders dan de bal weer op de stip leggen. Ramon Janson werd binnen de Walcherse 16 meter neergehaald. Deze keer ging Luuk van Vossen achter de bal staan en ook hij liet de keeper kansloos. Na 15 minuten spelen stond MZC al op een 2-0 voorsprong.

In de 22e minuut een grote kans voor MZC om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Na een goede bal van Luuk van Vossen op Sander Backx ging de inzet van Ramon Janson net naast. Tien minuten later kwam MZC toch op 3-0. De bal werd niet goed uitverdedigd door Walcheren waardoor Sander Backx kon profiteren. Op zijn schot in de verre hoek had de keeper geen antwoord.

In de laatste vijf minuten van de eerste helft waren er nog grote kansen voor Luuk van Vossen (schot over), Ramon Janson (kwam een paar centimeter te kort na een voorzet van Jaimy Matthews) en voor Walcheren (schot van dichtbij over).

Vlak voor rust moest de nummer 4 van Walcheren met een brancard van het veld met naar het zich laat aanzien een zware knieblessure. Nadat de speler van het veld was gedragen besloot de scheidsrechter meteen voor de rust te fluiten.

De tweede helft was net goed en wel begonnen of de bal lag al weer achter de keeper van Walcheren. Met een schot van een meter of 25/30 passeerde Jesse van Vlies de keeper en tekende zo voor de 4-0. In de 56e minuut deed Walcheren iets terug. Door een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van MZC werd MZC-keeper Thijs Rombouts gepasseerd en kwam de 4-1 op het scorebord.

Met nog 21 minuten op de klok kwam Sander van Vossen in het veld en nam de plaats van Jaimy Matthews in. Diezelfde Sander van Vossen zette MZC in de 81e minuut op 5-1. Met een geplaatst schot liet hij de keeper van Walcheren voor de vijfde keer deze middag kansloos. 

In de 82e minuut verliet Ramon Janson het veld en kwam Robert de Jonge binnen de lijnen. De laatste wissel van MZC kant was in de 88e minuut. Sven Heijboer werd naar de kant gehaald en Remco Lafeber kwam voor hem in het veld.

Na één minuut extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een goede en wellicht ook noodzakelijke overwinning van MZC. Door de overwinning van vandaag en het gelijkspel van Yerseke (1-1 tegen VCK) nadert MZC de tegenstander van volgende week tot op 1 punt (MZC heeft 22 punten en Yerseke 23 punten). Volgende week zaterdag neemt de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse het op tegen de ploeg van Marco Groeneveld (vv Yerseke) Met andere woorden de nummer 5 tegen de nummer 6.

Scoreverloop:

.13 – 1-0 Ramon Janson (penalty)
.15 – 2-0 Luuk van Vossen (penalty)
.32 – 3-0 Sander Backx
.47 – 4-0 Jesse van Vlies
.56 – 4-1
.81 – 5-1 Sander van Vossen

Gele kaarten: Sander Backx en Sven Heijboer

Man of the Match: Jesse van Vlies

Opstelling MZC:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Sven Heijboer (.88 Remco Lafeber), Luuk van Vossen, Ramon Janson (.82 Robert de Jonge), Sander Backx en Jaimy Matthews (.69 Sander van Vossen).

Bijgaande de beelden van de 1-0 van Ramon Janson en de 2-0 van Luuk van Vossen.