Voorbeschouwing MZC’11 – Zuidland

Dat MZC niet in goede doen is een understatement. De laatste drie wedstrijden werden alle drie verloren. Morgen komt medekoploper Zuidland naar Zierikzee. Geen makkelijke wedstrijd voor de selectie van Adriaan Nieuwenhuijse. Ook de resultaten uit het verleden spreken niet in het voordeel van de Zierikzeese hoofdmacht en dus zal MZC vol aan de bak moeten om het tij te keren.

Zuidland komt met een touringcar naar Zierikzee en strijdt voor de eerste periodetitel. Morgen is namelijk de laatste wedstrijd van de eerste periode. Zuidland won afgelopen week makkelijk van WHS met 5-1, terwijl MZC door NSVV met 7-0 in het voordeel van de club uit Numansdorp naar huis werd gestuurd.

MZC heeft in het verleden drie keer tegen Zuidland gespeeld te weten in het seizoen 2016/17 en voor de beker in het seizoen 2018/19. Alle drie de wedstrijden werden door Zuidland gewonnen.
Dit seizoen weet Zuidland gemiddeld meer doelpunten per wedstrijd te scoren dan MZC en ook krijgt Zuidland beduidend minder doelpunten per wedstrijd tegen.

Als je dat zo allemaal op een rijtje zet, zal het een lastige middag worden voor MZC. Maar een keer zullen de spelers van MZC toch opstaan en laten zien wat ze waard zijn. Van de drie thuiswedstrijden die MZC dit seizoen heeft gespeeld, zijn er twee gewonnen. Waar afgelopen zaterdag behoorlijk wat spelers ontbraken, zal dat morgen een stuk minder zijn. Wat wel zeker is, is dat Kyle van Tiggelhoven geschorst is na zijn rode kaart van vorige week.

Gesteund door de MZC ultra’s met een sfeeractie en hopelijk veel publiek zal MZC om 14.30 uur beginnen aan de wedstrijd die geleid wordt door de heer J. Simonse.

En zoals Johan Cruijff zei: “Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je” en “winnen doe je met z’n allen”. Deze uitspraken zijn een mooi uitgangspunt voor de wedstrijd van morgen.

Bij deze thuiswedstrijd is de wedstrijdbal gesponsord door Bijdevaate Verzekeringen.

Ook deze week zijn er twee Pupillen van de Week namelijk Lucas Bolle en Lucas de Jonge. Ze spelen alletwee bij MZC JO11-1.