MZC toont veerkracht en wint een punt

Niet alleen was er vandaag een groot verschil in temperatuur ten opzichte van vorige week, maar er was ook een groot verschil in de manier van spelen door MZC in vergelijking met vorige week.

Met medekoploper Zuidland als tegenstander en gesteund door een sfeeractie van de MZC ultra’s begon MZC in een 4-4-2 opstelling aan de vierde thuiswedstrijd van het seizoen. Het eerste schot op doel was dan wel van Zuidland, maar het was MZC dat in de 21e minuut de score opende. Een diepe bal op Luuk van Vossen werd door de nummer 10 van MZC aangenomen. Ondanks het vele hinderen door de verdedigers van Zuidland, schoot Luuk de 1-0 in de verre hoek binnen. Lang kon MZC helaas niet van de voorsprong genieten. Een minuut later lag de bal al weer in het doel achter MZC-keeper Thijs Rombouts. Vanuit een snelle aanval over links, kon een voorzet achter Thijs worden gewerkt.

In het restant van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en waren er van beide kanten geen uitgespeelde kansen en dus gingen de beide ploegen rusten met een 1-1 stand.

De tweede helft was net begonnen toen Zuidland op een 1-2 voorsprong kwam. Rody Vermue kreeg de bal van dichtbij tegen z’n arm (schouder) aangeschoten. De scheidsrechter besloot een vrije trap toe te kennen aan Zuidland. Deze goed genomen vrije trap was buiten het bereik van Thijs Rombouts.

In de 52e minuut kreeg MZC een vrije trap. Luuk van Vossen nam de vrije trap. De keeper pakte zijn schot niet klemvast en met veel kunst en vliegwerk verwerkte de verdediging van Zuidland de bal tot corner. MZC kon uit deze corner niet voor verder gevaar zorgen. Vijf minuten later opnieuw een vrije trap van Luuk van Vossen. Deze keer werd de bal hoog de 16 meter ingespeeld en de volley van Ramon Janson kon ternauwernood tot corner worden verwerkt. MZC werd sterker en ook een poging van Sander van Vossen ging net naast.

En waar MZC probeerde de gelijkmaker te scoren was het Zuidland dat een aantal corners achter elkaar kreeg. Bij één van de corners was het Bram de Jonge die de bal van de lijn kopte nadat Thijs Rombouts eigenlijk al gepasseerd was. Door deze actie moest Bram wel geblesseerd van het veld en kwam Sven Heijboer, na bijna 2 maanden blessureleed, binnen de lijnen. Wederom was het bijna raak uit een corner voor Zuidland, maar dit keer redde Thijs Rombouts goed op de kopbal van Zuidland.

In de 70e minuut werd Coen Dalebout vervangen door Bart van der Woude. Dat betekende dat trainer Adriaan Nieuwenhuijse weer terugging naar het 4-3-3 systeem en dat Jesse van Vlies verhuisde naar de rechtsback positie.

Na 77 minuten spelen dan toch de 1-3 voor Zuidland. Een makkelijke gegeven vrije trap (door de overigens goed fluitende scheidsrechter Simonse) voor Zuidland belandde ongelukkig via de rug van Rick Ganzeman achter keeper Thijs Rombouts.

MZC gaf niet op en bleef vechten om te zorgen dat Zuidland niet met drie punten naar huis ging. Tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd nam Luuk van Vossen een corner. De bal belandde bij Ramon Janson op links die op zijn beurt de bal in het strafschopgebied van Zuidland speelde. Met een halve omhaal scoorde Rody Vermue de belangrijke 2-3. MZC bleef geloven in een resultaat tegen de medekoploper uit Zuidland. In de 89e minuut werd MZC beloond. Sander van Vossen werd in de diepte aangespeeld aan de rechterkant van het veld. Sander haalde vanaf de rand van het strafschopgebied uit en passeerde zo de doelman van Zuidland. Terwijl de assistent-scheidsrechter nog vlagde voor buitenspel, keurde de scheidsrechter terecht deze MZC goal goed. Na 4 minuten extra tijd, floot de scheidsrechter voor het einde van een enerverende wedstrijd.

MZC hield verdiend een punt over aan de vierde thuiswedstrijd. De Zierikzeese formatie toonde veerkracht, speelde met energie, wilde meters voor elkaar maken en scoorde 3 prachtige doelpunten. Een gelijkspel dat wel een beetje als overwinning voelt. Zaterdag 26 november a.s om 14.30 uur wacht de volgende wedstrijd Dan staat de uitwedstrijd tegen de Meeuwen op het programma.

.21 1-0 Luuk van Vossen
.22 1-1
.47 1-2
.77 1-3
.79 2-3 Rody Vermue
.89 3-3 Sander van Vossen

Gele kaarten: Jesse van Vlies en Rody Vermue

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Coen Dalebout (70 Bart van der Wouden), Roemer Bij de Vaate, Remco Lafeber, Rick Ganzeman, Jesse van Vlies, Rody Vermue, Bram de Jonge (.68 Sven Heijboer), Luuk van Vossen, Ramon Janson en Sander van Vossen