Promotie/degradatieregeling hoofdklasse jeugd gepubliceerd

De promotie/degradatieregeling voor de Hoofdklasse jeugd (JO13-JO19) is gepubliceerd. Na de tweede fase promoveren de kampioenen van alle Hoofdklassen naar de Divisie. In sommige districten en leeftijdscategorieën promoveren ook de beste nummers 2.

Teams die in de eerste fase nog in de eerste klasse speelden, kunnen na de tweede fase promoveren naar de Divisie. Teams met één of meer dispensatiespelers zijn echter uitgesloten van promotie naar de Divisie, met uitzondering van biologische dispensatie. Als een team met dispensatiespelers eindigt op een plaats die recht geeft op promotie, dan zal het eerstvolgende team zonder dispensatiespelers in de eindrangschikking die promotieplaats overnemen.

Er vindt twee keer per seizoen promotie/degradatie plaats vanuit de Hoofdklasse naar de bovenliggende Divisie en andersom: na afloop van de winterstop (na de tweede fase van de hoofdklasse) en na de zomerstop. De promotie/degradatieregeling Hoofdklasse jeugd richting de competitie die start aan het begin van seizoen 2023/’24 wordt in januari gepubliceerd. Dit omdat tegen die tijd duidelijk is hoe de jeugdcompetities er vanaf seizoen 2023/’24 uit gaan zien.

De complete promotie/degradatieregeling Hoofdklasse jeugd is hier te downloaden.