Voorbeschouwing VCK-MZC’11

Zaterdag 1 oktober (de 274ste dag van het jaar) speelt het eerste van MZC de tweede competitiewedstrijd. Op Sportpark de Stoofwei in Koudekerke is VCK om 14.30 uur de tegenstander. Op het kunstgrasveld zal de wedstrijd onder leiding staan van de heer Y. Kuipers.

Na de overwinning van afgelopen zaterdag op vv Yerseke (4-1), zal het team van Adriaan Nieuwenhuijse een goed vervolg willen geven aan de overtuigende seizoensopening. Het gepromoveerde elftal van VCK coach Huib Meerman zal de opponent zijn in de eerste uitwedstrijd van dit seizoen.

VCK verloor de eerste wedstrijd nipt van WHS (4-3), maar is wel door naar de knock-out ronde van de KNVB districtsbeker.

Historie:

In het verleden heeft MZC in het totaal 4x tegen VCK gespeeld al is dat wel een poosje geleden. Twee keer was VCK de winnaar (in het seizoen 2011/12) en MZC kon in het seizoen 2013/14 tot twee keer toe de drie punten bijschrijven. 

2e klasse topscorers (van alle 2e klasse elftallen in Nederland):

Na de eerste competitieronde staan Ruben Maas (Cluzona) en Swen Domburg (SHH) bovenaan in het klassement van topscorers uit de 2e klasse met 4 doelpunten. Zes spelers hebben in de eerste competitiewedstrijd 3 keer gescoord, waaronder Luuk van Vossen.

Stand na 1 speelronde:

Na 1 competitiewedstrijd staat MZC bovenaan. Samen met Zuidland, NSVV, Hellevoetsluis, DBGC en WHS staat MZC op 3 punten uit één wedstrijd.

Tot slot:

Afgelopen zondag (25 september) vierde MZC verdediger Rick Ganzeman zijn verjaardag en morgen zal Niels Noordijk een extra kaarsje mogen uitblazen.

De weersverwachting voor morgen ziet er niet al te best uit. 85% kans op regen en een temperatuur van rond de 14 graden. Een paraplu en een warme jas zijn geen overbodige luxe.