MZC’11 wint laatste wedstrijd in de poulefase in aanloop naar de start van de competitie.

Dat MZC’11 een uitwedstrijd tegen WHS zou spelen was duidelijk, maar werd het het hoofdveld, veld 2 of toch veld 3? Er was afgelopen zaterdag wat verwarring over het veld waarop de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi gespeeld zou worden. Uiteindelijk werd het veld 2, alleen moesten er nog wel lijnen worden getrokken waardoor de wedstrijd 15 minuten later begon dan gepland. Toen scheidsrechter Felix zowel het veld, de lijnen als beide doelen had goedgekeurd kon er afgetrapt worden.

Het veld was niet best en beide ploegen hadden moeite om de bal naar een medespeler te spelen. Het was WHS dat voor het eerste gevaar voor het doel van de Zierikzeese keeper Thijs Rombouts zorgde, maar de inzet ging over. Na zo’n 15 minuten spelen viel de eerste mogelijkheid voor MZC te noteren, maar de kopbal van Bart van der Wouden ging naast. Slechte communicatie tussen de verdediging van MZC en de keeper zorgde ervoor dat WHS in de 26e minuut de 1-0 kon scoren. Meteen na de 1-0 een kans voor Bart van der Wouden op de gelijkmaker, maar na een voorzet van Jaimy Matthews kwam Bart net te kort om de bal achter de keeper van WHS te plaatsen.

Het spel van beide teams was verre van goed, maar vlak voor rust kreeg WHS nog een mogelijkheid om de voorsprong verder uit te breiden door een fout van Roemer Bij de Vaate. Gelukkig ging de inzet van WHS via de paal naast en dus zochten de spelers met een 1-0 tussenstand de kleedkamers op.

Toen de spelers het veld weer opkwamen begon het hard te regenen, waardoor het toch al hobbelige veld er niet beter op werd. Door een redding in 2 instanties door Thijs Rombouts bleef het 1-0 en ook in de 56e minuut zorgde Thijs Rombouts met een goede redding op een schot van WHS ervoor dat MZC niet verder op achterstand werd gezet. In de 58e minuut zette MZC iets aan. Door een goede onderschepping van Kyle van Tiggelhoven, die op het middenveld speelde, kreeg Ramon Janson een kans op de 1-1, maar zijn inzet ging over. Niet veel later een doelpoging van Luuk van Vossen van buiten de 16 meter, maar zijn schot werd via het hoofd van een verdediger van richting veranderd waardoor MZC een corner kreeg. Deze corner leverde niks op.

In de 61e minuut verliet Jaimy Matthews het veld en kwam Sander van Vossen binnen de lijnen. Met deze wissel veranderde tevens het spelsysteem en ging MZC 4-4-2 spelen. Door deze wijziging kreeg MZC meer grip op de wedstrijd en werd er beter gecombineerd. Terwijl een schot van Sander van Vossen vanaf de linkerkant nog over ging, was het in dezelfde minuut dan toch MZC dat scoorde. In de 71e minuut een schot van Luuk van Vossen van buiten het strafschopgebied van WHS. De keeper liet de bal los en Sander van Vossen was er snel bij om de bal in het doel van WHS te tikken en zo de 1-1 te scoren.

Zes minuten later een aanval over rechts. Sander van Vossen kreeg de bal aan de rechterkant van het veld en speelde de bal met veel gevoel op de opgekomen Rody Vermue in de 16 meter van WHS. Met een bekeken schot passeerde Rody de keeper en scoorde de 1-2 voor MZC. Een mooie aanval uit het boekje.

WHS zette aan en opnieuw was het Thijs Rombouts die redding moest brengen op de inzet van WHS. Ondanks een aantal corners wist WHS niet meer te scoren. Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd moest Sven Heijboer, met het op het oog ernstige blessure, het veld verlaten en kwam Bram de Jonge in het veld.

In de 93e minuut werd Sander van Vossen nog in de diepte aangespeeld. Hij speelde de bal iets te ver voor zich uit, voelde een verdediger in zijn rug en besloot te gaan liggen in het strafschopgebied. Het gevolg: een gele kaart voor een schwalbe. Niet veel later vond de scheidsrechter het genoeg en floot voor het einde van de wedstrijd.

Een overwinning van MZC waarbij een betere tweede helft van de Zierikzeese formatie de doorslag heeft gegeven. En wat is beter om met een overwinning onder moeilijke omstandigheden de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd te starten. Aanstaande zaterdag om 14.30 uur is Yerseke, de ploeg van oud-MZC trainer Marco Groeneveld, de tegenstander op Sportpark Den Hoge Blok.

’26 – 1-0
’71 – 1-1 Sander van Vossen
’77 – 1-2 Rody Vermue

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Remco Lafeder, Rick Ganzeman, Kyle van Tiggelhoven, Sven Heijboer (.87 Bram de Jonge), Luuk van Vossen, Jaimy Matthews (.61 Sander van Vossen), Bart van der Wouden en Ramon Janson

Gele kaart:
’74 – Roemer Bij de Vaate
’93 – Sander van Vossen