De ruim 200 toeschouwers worden door het eerste van MZC’11 getrakteerd op een vermakelijke seizoensopening

Het eerste van MZC’11 is vandaag begonnen aan de competitie. De tegenstander tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen was Yerseke met oud-MZC trainer Marco Groeneveld op de bank.

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten wat rommelig en zenuwachtig. MZC was de eerste ploeg die de zenuwen van zich af gooide. In de 7e minuut een slim uitgelokte vrije trap van Luuk van Vossen aan de linkerkant van het veld. Ramon Janson ging achter de bal staan en schoot de bal richting het doel van Yerseke. De bal schoot wat door en Rody Vermue gaf het laatste tikje waardoor MZC al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong kwam.

Yerseke werd 2 minuten later gevaarlijk voor de goal van Thijs Rombouts, maar Kyle van Tiggelhoven reageerde alert door de bal voor de voeten van de Yerseke speler weg te schieten. Na een kwartier spelen een goede mogelijkheid voor MZC. Na een goede voorzet van Ramon Janson kwam Sander van Vossen net een paar centimeter te kort om al glijdend de bal achter de Yerseke keeper te spelen. MZC was de veel betere ploeg en de verdediging van Yerseke kreeg de ene na de andere aanval te verwerken.

In de 27e minuut ging Jaimy Matthews, na een steekbal van Luuk van Vossen, alleen op de keeper af. Jaimy wachtte net te lang waardoor Jaimy de bal alleen nog breed kon leggen. De inzet van de opgekomen Rody Vermue ging naast. Twee minuten later een kopbal van Sander van Vossen na een voorzet op maat van Rody Vermue. Sander schampte de bal waardoor zijn inzet naast ging.

Na 39 minuten spelen een uitgelezen kans voor Sander van Vossen om MZC op 2-0 te zetten. Jaimy Matthews ging op snelheid richting het strafschopgebied van Yerseke en legde de bal opzij op Sander van Vossen. In plaats van de bal meteen in het doel te schieten, probeerde Sander de uitkomende keeper te omspelen en werd de kans niet verzilverd. Uit frustratie trapte Sander van Vossen de bal weg, waardoor hij door de scheidsrechter een gele kaart gepresenteerd kreeg.

Nog geen minuut later werd de bal door Sander van Vossen aan de linkerkant van het veld doorgekopt op Ramon Janson. Doordat Ramon Janson richting de keeper ging, besloot de verdediger van Yerseke aan de noodrem te trekken en Ramon onderuit te halen. Resultaat: een penalty. Waar Ramon Janson normaal de eerste penaltynemer van MZC is, nam Luuk van Vossen deze keer de strafschop. Met een beheerst genomen penalty, passeerde Luuk de keeper en zette zo de 2-0 op het scorebord.

Door een blessure moest Kyle van Tiggelhoven in de 43e minuut het veld verlaten en kwam Jesse van Vlies, die weer terug is van een blessure, binnen de lijnen.

Bij een 2-0 stand floot scheidsrechter Wagenaar voor het einde van de eerste helft.

In de 46e minuut kreeg Yerseke een goede kans op de aansluitingstreffer, maar de kopbal belandde naast het doel van Thijs Rombouts. Tien minuten later volgde een schitterende aanval van MZC. Thijs Rombouts gooide de bal naar Ramon Janson aan de linkerkant van het veld. Ramon speelde Sander van Vossen aan die met een hakje, door de benen van een Yerseke-speler, de doorgelopen Ramon Janson aanspeelde. Ramon op zijn beurt speelde Luuk van Vossen aan in de 16 meter van Yerseke. Luuk omspeelde de keeper en scoorde zijn tweede van de middag. Volop applaus van de aanwezig toeschouwers en de technische staf op de bank. De bekende high-five van materiaalman Ron van Putten ontbrak uiteraard ook niet bij deze aanval van de buitencategorie.

Nog in de dezelfde minuut had Luuk van Vossen de kans op zijn derde van de middag, maar de keeper stond de 4-0 in de weg. Yerseke kon op sommige momenten alleen maar toekijken. In de 70e minuut werd Jaimy Matthews naar de kant gehaald en werd hij vervangen door Bart van der Wouden. Zo’n 10 minuten voor het einde van de officiële speeltijd hield Sander van Vossen een lange bal goed bij zich waardoor Bart van der Wouden een goede pass kon geven op Ramon Janson die vanaf de rechterkant van het veld alleen op de keeper af kon, maar via de paal ging Ramon z’n inzet naast.

In de 82e minuut scoorde Yerseke vanuit een corner de 3-1 en dus moest MZC, dat op dat moment iets gas terug nam, zorgen dat het bij die ene treffer van Yerseke bleef.

Ramon Janson had in de 88e minuut de mogelijkheid om de 4-1 te scoren. Een pass van Luuk van Vossen op Sander van Vossen aan de linkerkant van het veld. Op snelheid passeerde Sander de rechtsback en legde bal goed breed op de meegelopen Ramon Janson. Helaas ging de inzet van Ramon via de keeper over.

Toch kon de 4-1 wel genoteerd worden. In de laatste minuut van de officiële speeltijd kreeg MZC een corner. Sander van Vossen nam de corner waarbij Sander koos voor een korte bal op Luuk van Vossen. De verdediger van Yerseke werd door Luuk uitgekapt en met een schot in de verre hoek scoorde Luuk dan toch zijn derde van deze vermakelijke Zierikzeese voetbalmiddag.

Na 3 minuten blessuretijd besloot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd te fluiten en dus liepen de spelers van MZC als winnaars van het veld. Een goed begin van de competitie met een goed spelend MZC met voorhoedespelers die strooiden met passen en steekballen die resulteerden in legio kansen en waarbij de eindstand nog hoger uit had kunnen vallen voor de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijse. Verdedigend is MZC vanmiddag niet in de problemen gekomen. MZC heeft zichzelf niet alleen een goede dienst bewezen door de eerste wedstrijd te winnen, maar heeft ook zeker de aanwezige toeschouwers getrakteerd op een zeer aantrekkelijke en vermakelijk wedstrijd.

‘7 – 1-0 – Rody Vermue
’40 – 2-0 Luuk van Vossen (penalty)
’57 – 3-0 Luuk van Vossen
’82 – 3-1
’89 – 4-1 Luuk van Vossen

Zoals elke competitiewedstrijd die gespeeld wordt op Sportpark Den Hogen Blok wordt een “Man of the Match” gekozen. Met drie doelpunten en zijn manier van spelen vandaag is Luuk van Vossen gekozen tot “Man of the Match”.

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Rick Ganzeman, Remco Lafeber, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Kyle van Tiggelhoven (.43 Jesse van Vlies), Micca Bouwman, Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander van Vossen en Jaimy Matthews (.70 Bart van der Wouden)

Gele kaarten:
Sander van Vossen en Rick Ganzeman