MZC’11 wint, na twee nederlagen, de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg

Na de nederlaag van afgelopen woensdag (5-1 tegen Kloetinge O-23) speelde het eerste elftal van MZC vandaag om de derde en vierde plaats tegen Zeelandia Middelburg. Deze wedstrijd werd gespeeld tijdens de Borsele Sloepoort Cup dat geldt als toernooi in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

De start van de wedstrijd was flitsend te noemen. Na 21 minuten was er al 4 keer gescoord. De 1-0 kwam op naam van Sander Backx. Een goede bal vanaf het middelveld van Sven Heijboer bereikte Ramon Janson die het overzicht behield en de bal breed legde op Sander Backx die eenvoudig de keeper van Zeelandia Middelburg kon passeren. Na een schot op de paal van Zeelandia Middelburg was het MZC dat in de 3e minuut wederom scoorde. Een pass van Bram de Jonge op de opkomende Ramon Janson. Met een bekeken schot zette Ramon Janson de ploeg uit Zierikzee op een 2-0 voorsprong.

Daarna was het de beurt aan Zeelandia Middelburg. Een aanval door het midden zorgde dat de spits van Zeelandia Middelburg van iets buiten het strafschopgebied van MZC kon schieten. Het schot ging buiten bereik van Levi Doeleman (de keeper in de eerste helft) in het doel van MZC waardoor de 2-1 op het scorebord kwam. Iets meer dan vijf minuten later werd het 2-2. Balverlies op het middenveld van MZC gaf Zeelandia Middelburg de kans om wederom de bal achter Levi Doeleman te schieten. De verdedigers van MZC dachten aan buitenspel, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed.

Na een schot van Ramon Janson dat overging en schot uit de tweede lijn van Sven Heijboer op de paal werd het 3-2 voor MZC uit een corner. Ramon Janson nam de corner en Rody Vermue scoorde met buitenkant rechts. Met deze stand gingen de spelers richting de kleedkamer.

Na de rust kwamen Thijs Rombouts (de keeper in de tweede helft), Remco Lafeber en Micca Bouwman in het veld voor Levi Doeleman, Rody Vermue en Bram de Jonge.

Na drie minuten spelen in de tweede helft een mooie vlotlopende aanval van MZC. Remco Lafeber speelde Luuk van Vossen door de lucht aan. Luuk kopte de bal naar Jaimy Matthews die de bal weer terug speelde op de doorgelopen Luuk van Vossen. Met een, met zeer veel gevoel gegeven, steekbal zette Luuk de naar binnen gekomen Ramon Janson vrij voor de keeper. Met een beheerst schot scoorde Ramon Janson de 4-2.

Na een kopbal van Sander Backx die naast ging was het wederom Ramon Janson die scoorde. Een steekbal van Jesse van Vlies zorgde ervoor dat Ramon Janson de bal over de keeper van Zeelandia Middelburg kon stiften en zo zijn derde van de middag kon scoren en de 5-2 voor MZC.

In de 64e en 78e minuut scoorde Zeelandia Middelburg de 5-3 en de 5-4. In de tussentijd waren Sander Backx, Sven Heijboer en Rick Ganzeman vervangen door Brett de Vos, Rody Vermue en Niels Noordijk.

In de eerste minuut van de extra tijd kreeg MZC een vrije trap die door Luuk van Vossen werd genomen. De attent reagerende Jaimy Matthews zorgde dat de marge weer twee werd en MZC op een 6-4 stand kwam. Na de goal floot de scheidsrechter meteen voor het einde van de wedstrijd.

Een verdiende overwinning die er voor zorgde dat MZC de derde plaats innam bij de Borsele Sloepoort Cup.

Aanstaande dinsdag 23 augustus om 20.00 uur speelt MZC weer een oefenwedstrijd. Deze keer is ZSC’62 de tegenstander en zal de wedstrijd in Scharendijke worden gespeeld.

‘1 – 1-0 Sander Backx
‘3 – 2-0 Ramon Janson
’15 – 2-1
’21 – 2-2
’26 – 3-2 Rody Vermue
’48 – 4-2 Ramon Janson
’58 – 5-2 Ramon Janson
’64 – 5-3
’78 – 5-4
’91 – 6-4 Jaimy Matthews

Opstelling MZC’11:
Levi Doeleman (.46 Thijs Rombouts), Jesse van Vlies, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue (.46 Remco Lafeber), Rick Ganzeman (.70 Niels Noordijk), Bram de Jonge (.46 Micca Bouwman), Sven Heijboer (.70 Brett de Vos), Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander Backx (.70 Rody Vermue), Jaimy Matthews.