Groot deel competitieprogramma’s inmiddels bekend

Vrijdag 12 augustus zijn door de KNVB de indelingen in diverse competities in categorie A, categorie B én het bekertoernooi voor het seizoen 2022/’23 gepubliceerd. Vervolgens is een dag later ook een groot deel van de competitieprogramma’s gepubliceerd. Voor de jeugdteams betekent dit dat het wedstrijdprogramma voor de 1e (beker)fase, die tot de herfstvakantie gespeeld wordt, nu bekend is. Bij de lagere seniorenteams zijn nu, naast de indeling voor de reguliere competitie, de wedstrijden in de poulefase van de bekercompetitie toernooi bekend (dus ook B categorie, dat van A categorie verscheen reeds twee weken eerder)

De wedstrijdprogramma’s zijn voor iedereen te zien op voetbal.nl, zowel op de website als in de app. Let wel; het is mogelijk dat aanvangstijden (en in uitzonderlijke gevallen data) nog worden gewijzigd.

Het wedstrijdprogramma’s voor de reguliere competities van de senioren volgen op vrijdag 19 augustus.

Belangrijke data richting de start van het seizoen:

  • 3 september 2022: Start bekercompetitie categorie A en B (senioren)
  • 10 september 2022: Start competitie 1e fase (jeugd)
  • 24 september 2022: Start competitie categorie A en B (senioren)

Bekijk speeldagenkalender

Enkele belangrijke zaken voor het seizoen 2022/’23 op een rij:

  • Evenals vorig seizoen is in de kalenders van categorie B (senioren en jeugd) rekening gehouden met de schoolvakanties.
  • Voor het juniorenvoetbal in de leeftijdsklassen O13 t/m O19 is sprake van een gewijzigde competitieopzet. Vanaf het seizoen 2022/’23 wordt voor de teams die uitkomen vanaf de hoofdklassen en lager het 3-fasenmodel toegepast.
  • Voor het meidenvoetbal is met ingang van het nieuwe seizoen sprake van een ander aanbod en een gewijzigde competitieopzet.
  • Een aparte kalender voor de pupillen (JO7 t/m JO12), die ook in het komende seizoen in 4 fasen gaan spelen.