Effectief Oostkapelle/Domburg wint van MZC’11

Vuurwerk langs het veld voor aanvang van de wedstrijd afgestoken door de meegereisde supporters van Oostkapelle/Domburg. Vuurwerk op het veld zou er pas de tweede zijn, maar het verslag beginnen bij de tweede helft zou een beetje raar zijn, dus eerst de hoogtepunten/dieptepunten van de eerste helft.

MZC pakte in de eerste minuten het initiatief, maar na ongeveer een kwartier spelen voerde Oostkapelle/Domburg de druk op de verdediging van MZC op. Het geplaatste schot belandde, via MZC keeper Thijs Rombouts, op de paal. In de 20e minuut de eerste tegenvaller voor MZC. Met een enkelblessure moest Kyle van Tiggelhoven het veld verlaten. Hij werd vervangen door Thomas van der Zande.

Na een mooie combinatie was MZC in de 22e minuut dicht bij de 1-0, maar de goed uitkomende keeper van Oostkapelle/Domburg, redde op de inzet van Luuk van Vossen. Na 37 minuten spelen de tweede tegenvaller voor MZC. Sander Backx moest eveneens met een enkelblessure naar de kant. Bart van der Wouden was zijn vervanger in de spits. MZC werd in de 40e minuut gevaarlijk. Een goede voorzet vanaf de rechterkant van Jaimy Matthews bereikte Jesse Kalwij, maar zijn kopbal kwam in de handen van de keeper van Oostkapelle/Domburg terecht. Vlak voor het eind van de officiële speeltijd van de eerste helft bracht keeper Thijs Rombouts redding op een inzet van Oostkapelle/Domburg door de bal over de lat te tikken. Vlak daarna een kans voor MZC. Na een goede steekbal van Ramon Janson op Bart van der Wouden was het weer de goed uitkomende keeper van Oostkapelle/Domburg die MZC van de openingstreffer afhield en zo bleef het 0-0.

Aan het begin van de tweede helft werd Jesse van Vlies vervangen door Rody Vermue. Na 6 minuten spelen in de tweede helft een goedlopende aanval van MZC. Luuk van Vossen kwam op links op snelheid door en gaf de bal aan Ramon Janson die onderuit gehaald werd. De scheidsrechter wilde echter van geen penalty weten. Uit de tegenaanval wist Oostkapelle/Domburg wel te scoren. Een bekeken schot over de uitkomende Thijs Rombouts bezorgde Oostkapelle/Domburg de 0-1 voorsprong. Twee minuten later was het bijna 0-2, maar de inzet belande op de paal en Thijs Rombouts bracht daarna redding op de rebound van Oostkaplle/Domburg.

In de 57e minuut kreeg MZC een vrije trap welke niks opleverde. Uit de counter die daaruit volgde was het Oostkapelle/Domburg dat door een geplaatst schot op 0-2 kwam. Vijf minuten later werd het 0-3 voor Oostkaplle/Domburg door een schot vanaf de linkerkant.

Na 35 minuten spelen in de tweede helft verlieten Jesse van der Linden en Jaimy Matthews het veld en Coen Dalebout en Jesper Kriens waren hun vervangers. De wissels waren net genoteerd door de scheidsrechter of de bal lag alweer achter Thijs Rombouts. Een schot van buiten het strafschopgebied werd door de speler van Oostkapelle/Domburg feilloos ingeschoten wat de 0-4 betekende.

Dan toch nog de eretreffer voor MZC. Twee minuten na de 0-4 was het Ramon Janson die de 1-4 op het scorebord zette na goed doorzetten van Bart van der Wouden. Ook de 2-4 werd door Ramon Janson gescoord door een geplaatst schot. MZC moest zijn meerdere erkennen in de nummer 1 van de ranglijst. Twee minuten voor tijd weer een tegenvaller voor de ploeg van Adriaan Nieuwenhuijsse. Na een overtreding moest Jesse Kalwij met rood van het veld. Zowel Oostkapelle/Domburg als uiteraard MZC vonden dit wel een zeer zware straf voor een ongelukkige overtreding.

Het bleef bij de 2-4 stand. Een uiterst effectief Oostkapelle/Domburg gaat met de 3 punten naar huis. Oostkapelle/Domburg moet het kampioenschap nog een week uitstellen. Zelfs bij een nederlaag tegen SVV’65 zal Oostkapelle/Domburg op doelsaldo kampioen zijn. MZC blijft op de derde plaats na het verlies van Yerseke tegen NSVV (2-3).

Na afloop waren er nog bloemen voor Jesse van der Linden die na dit seizoen MZC verlaat en gaat spelen bij Kloetinge. Uiteraard wensen wij Jesse heel veel succes in het groen/wit. Verdediger Roemer Bij de Vaate werd uitgeroepen tot meest waardevolle speler van dit seizoen. Ook hij mocht, namens het bestuur, bloemen in ontvangst nemen.

Dan tot slot de felicitaties voor Sven Heijboer, aanvoerder van MZC. Met zijn team (MZC JO19-1) werd Sven vanmiddag kampioen. Uiteraard zijn de felicitaties ook voor alle spelers van MZC JO19-1.

Volgende week de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Om 14.30 uur is de aftrap van de wedstrijd VVGZ – MZC’11. Daarna zal er bekend zijn waar en tegen wie MZC de eerste wedstrijd in de na-competitie voor promotie zal spelen.

’52 – 0-1
’57 – 0-2
’76 – 0-3
’81 – 0-4
’83 – 1-4 Ramon Janson
’86 – 2-4 Ramon Janson

Opstelling MZC:

Thijs Rombouts, Rick Ganzeman, Roemer Bij de Vaate, Jesse van der Linden (.80 Coen Dalebout), Kyle van Tiggelhoven (.20 Thomas van der Zande), Jesse Kalwij, Jesse van Vlies (.46 Rody Vermue), Luuk van Vossen, Ramon Janson, Sander Backx (.37 Bart van der Wouden), Jaimy Matthews (.80 Jesper Kriens)