Dominant MZC’11 wint terecht van de nummer 2

Na een busreis naar Numansdorp stonden de spelers van MZC’11 en NSVV om half 3 klaar op het net gesproeide veld van het Gemeentelijk Sportpark.

MZC begon scherp aan de wedstrijd. Er werd goed druk gezet en MZC zat er bovenop. De intenties van MZC waren duidelijk. De drie punten moesten mee naar Zierikzee. NSVV kwam er niet aan te pas en kwam bijna niet van de eigen helft. Na 10 minuten spelen een schitterende aanval, wat later bleek één van de vele mooie aanvallen deze middag. Een goede steekbal van Luuk van Vossen op de op snelheid opkomende Ramon Janson. Ramon passeerde vanaf links de uitkomende keeper en legde de bal klaar voor Sander die deze kans niet kon missen en zo de snelle 0-1 voorsprong voor MZC op het scorebord zette. ‘Een aanval uit het boekje” hoorde je vanaf de tribune.

In de 25e minuut verdubbelde MZC de voorsprong. Na een overtreding kreeg MZC een vrije trap. Een goed geplaatste trap van Luuk van Vossen op Jesse van der Linden was het gevolg. Jesse passeerde de keeper in de korte hoek en zorgde voor de verdiende 0-2 stand. (zie bijgevoegde video)

Terwijl er een half uur op de klok stond wellicht de mooiste aanval van de middag welke een beter lot had verdiend. Een hakje op de rand van het strafschopgebied van NSVV van Jesse Kalwij bereikte de doorgelopen Ramon Janson. De keeper van NSVV kwam goed uit, waardoor hij de inzet van Ramon uit het doel kon houden.

MZC was heer en meester en de nummer 2 van de competitie werd van het kastje naar de muur gespeeld. Vanuit het niets scoorde NSVV in de 40e minuut de aansluitingstreffer met een schot over de grond. Bij een 1-2 stand en na 4 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

NSVV zette MZC aan het begin van de tweede helft onder druk maar tot grote kansen leidde dit niet. Trainer Adriaan Nieuwenhuijsse deed een tactische omzetting door in de 59e minuut Rody Vermue in te brengen voor Jesper Kriens. MZC ging met een extra speler op het middenveld spelen en twee aanvallers voorin. Een goede counter van MZC over de rechterkant leidde een belangrijk moment in. Ramon Janson sprintte richting de 16 meter van NSVV en werd door de verdediger van NSVV vastgehouden. De scheidsrechter was resoluut en de verdediger kreeg een directe rode kaart gepresenteerd. Commotie op het veld, in de dug-out van NSVV en op de tribune. Nadat de speler van NSVV een rode kaart kreeg, werd ook de trainer van NSVV met geel bestraft voor zijn uitlatingen richting de scheidsrechter.

Toen alles weer rustig was, stond er nog een vrije trap net buiten het strafschopgebied van NSVV. Jesse van de Linden ging achter de bal staan. De keeper wist zijn schot nog te pareren, maar de rebound was voor Sander Backx. Met zijn tweede van de middag zette Sander MZC op een 1-3 voorsprong. NSVV ging alles of niets spelen waardoor er veel ruimte kwam voor MZC. Toch scheelde het niet veel of NSVV kwam terug in de wedstrijd. Vanaf de rechterkant schoot de nummer 11 van NSVV de bal op de lat en voordat een andere speler van NSVV de bal op goal kon schieten, schoot Roemer Bij de Vaate de bal uit de 16 meter van MZC.

Een minuut na het hachelijke moment voor de goal van MZC keeper Thijs Rombouts, lag de bal in het doel aan de andere kant. Luuk van Vossen kreeg de bal van Sander Backx. Luuk twijfelde tussen meteen schieten of toch nog een kapbeweging maken. Hij koos voor het tweede waardoor hij drie verdedigers van NSVV op het verkeerde been zette en met een schot met links de 1-4 liet noteren.

Nog twee wissels voor MZC. In de 75e minuut kwam Jaimy Matthews binnen de lijnen. Hij verving Ramon Janson. Met nog 10 minuten op de klok kwam Coen Dalebout in het veld en ging op de positie van Sander Backx in de spits spelen.

In de resterende minuten gebeurde er niks meer wat het vermelden waard was en floot de scheidsrechter af bij een 1-4 eindstand. Een zeer verdiende overwinning voor MZC, dat met goed spel als een team NSVV overklaste.

MZC blijft door de overwinning derde op de ranglijst, maar loopt wel drie punten in op de nummer 2 NSVV. De koploper Oostkappele/Domburg speelde met 2-2 gelijk tegen Arnemuiden maar blijft wel de nummer 1.

Zaterdag 28 mei a.s. om 14.30 uur speelt MZC de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie. Oostkapelle/Domburg komt dan op bezoek. Kan MZC aan het eind van de competitie zowel winnen van de nummer 2 als de nummer 1?

’10 – 0-1 Sander Backx
’25 – 0-2 Jesse van der Linden
’40 – 1-2
’63 – 1-3 Sander Backx
’66 – 1-4 Luuk van Vossen

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Rick Ganzeman, Roemer Bij de Vaate, Jesse van der Linden, Kyle van Tiggelhoven, Jesse Kalwij, Jesse van Vlies, Luuk van Vossen. Jesper Kriens (. 59 Rody Vermue), Sander Backx (. 82 Coen Dalebout) en Ramon Janson (.75 Jaimy Matthews)