Keeper Thijs Rombouts Man of the Match in de uitwedstrijd tegen Walcheren

Op een zonovergoten sportpark Bonedijke in Vlissingen werd om 15 uur de wedstrijd in gang gezet door scheidsrechter de heer M.W. Struik. De intenties van MZC waren duidelijk: de drie punten moesten mee terug naar Zierikzee. Al in de eerste minuten konden er een paar grote kansen voor MZC worden genoteerd. Een schot van Luuk van Vossen dat net naast de verkeerde kant van de paal belandde, een afgekeurde goal van Ramon Janson (op aangeven van Jesper Kriens) en een vrije trap. En zoals zo vaak in het voetbal, als de kansen er aan de ene kant niet ingaan, dan wordt er gescoord aan de andere kant. In de 19e minuut scoorde Walcheren speler Etienne Mallie na een niet goed verdedigde corner de 1-0.

Een onrustige en onzorgvuldig restant van de eerste helft volgde waarbij er geen hele grote kansen waren voor beide teams. En dus moest MZC alles op alles zetten in de tweede helft om als winnaar van het veld te kunnen gaan.

MZC begon de tweede helft wat feller. De combinaties liepen beter en na 8 minuten in de tweede helft was daar de verdiende gelijkmaker. Luuk van Vossen kreeg de bal aan de linkerkant van de 16 meter en met een bekeken schot passeerde hij de keeper van Walcheren in de linkerhoek en zette zo de 1-1 op het scorebord.

Daarna een, naar het zich laat aanzien, ernstige blessure voor Walcheren speler Hicham Azzanagui na het geven van een pass. Met een brancard moest de speler van het veld waardoor de wedstrijd een poosje stil kwam te liggen.

Tijdens deze onderbreking kwam Jaimy Matthews binnen de lijnen voor Jesper Kriens. Een wissel die het gewenste resultaat zou hebben. In de 72e minuut ging Jaimy aan de rechterkant op avontuur. Met mooie bewegingen omspeelde hij de verdediging van Walcheren en ook de keeper. Een mooie goal die ervoor zorgde dat MZC met een 1-2 stand het laatste gedeelte van de wedstrijd inging. En wat voor een gedeelte? Kansen voor beide ploegen, strijd op elk deel van het veld, wissels, een opstootje, tijdrekken, gespannen supporters en last but not least de penalty voor Walcheren.

Zoals keeper Thijs Rombouts een penalty stopte in de derby tegen Bruse Boys twee weken geleden, bleek Thijs ook nu de sterkste in de één op één confrontatie met de nummer 9 van Walcheren. Met de gestopte penalty bezorgde Thijs de ploeg uit Zierikzee de drie punten, want na 10 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een verdiende overwinning maar makkelijk ging het allemaal niet. Via deze weg willen wij Hicham Azzanagui een spoedig herstel wensen.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen ś Heer Arendskerke. De aftrap is dan om 14.30 uur op Sportpark Den Hogen Blok.

‘19 – 1-0 Etienne Mallie
‘53 – 1-1 Luuk van Vossen
‘72 – 1-2 Jaimy Matthews

Thijs Rombouts tijdens wedstrijd Bruse Boys – MZC, 2 april jl.