Coronavirus: huidige maatregelen voor de sportactiviteiten in Nederland

Verzoek aan iedereen zich aan de geldende spelregels te houden. Zo kan het sporten door blijven gaan en kunnen we bijdragen bij aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat straks het publiek bij wedstrijden en trainingen weer toegestaan is en het gezellige clubleven weer mogelijk wordt.

Het demissionair kabinet heeft in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus per 13 november nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport, om het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken. Publiek is niet toegestaan bij trainingen en wedstrijden in de amateursport en de professionele sport. De horecavoorzieningen kunnen open tussen 06.00 uur ‘s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. In de sportkantine en op het terras gelden vaste zitplaatsen. Houd voor en na het sporten 1,5 meter afstand; en doe dat ook op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is.

Bij sporten op binnensportlocaties is voor sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Voor de buitensport geldt dat alleen voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras. Let op: er is een uitzondering voor personen die beroepsmatig of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten zijn generiek uitgezonderd van de CTB verplichting. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage, alle vrijwilligers.

Hieronder nog even de maatregelen omtrent het kantinebezoek op een rij.
• De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca.
• Voor horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden) is het coronatoegangsbewijs verplicht.
• De horecavoorziening kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds.
• Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering).
• Om toegang te krijgen tot de kantine en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig.
Voor een afhaalpunt binnen geldt een uitzondering op de CTB-plicht: op voorwaarde dat gebruik van een mondkapje verplicht is en het afhaalpunt goed is afgescheiden, zodat de CTB-plichtigen niet mengen met mensen die afhalen.

Meer informatie? Ga naar https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland