Totstandkoming kunstwerk

Al vele jaren had ons sportpark geen tastbaar naambord. Coto-vrijwilliger Theo van Hekke liep echter al geruime tijd met een idee in zijn hoofd en drie jaar geleden kreeg dit een gezicht. Het bestuur gaf groen licht en de uitvoering van het te creëren kunstwerk werd in gang gezet.

6 mei 2020 : Bekisting voor het kunstwerk wordt gemaakt.
22 juli 2020: Verdere afwerking van bekisting door Hans en Tonnie zodat beton kan worden gestort.
23 juli 2020: Bij het vol storten van de bekisting met vloeibare beton verrichtten Rob en John hand- en spandiensten.
3 augustus 2020: De houten ombouw is verwijderd en de betonnen voet krijgt weer wat meer gezicht.
24 november 2020: De zijkanten van de betonnen voet worden beplakt met natuurstenen platen. Ook krijgt het blok een naam: “Sportpark Den Hogen Blok”
9 december 2020: Martin komt persoonlijk controleren of de platen op de juiste wijze zijn bevestigd. Gezien zijn glimlach en zijn waterpas was hij zeer tevreden met het resultaat.
10 augustus 2021: Het blok ligt er keurig bij. Elektriciteit is klaar om aangesloten te worden. Rest ons nog één vraag: wat komt er op te staan? Zaterdagmiddag 18 september om 13.30 uur zal alles duidelijk worden.

Het kunstwerk is ontworpen door Theo van Hekke. Het beton is gesponsord door Solumet Beheer. De natuurstenen platen van de voet zijn gesponsord door Timmerman Natuursteen. Het kunstwerk is gemaakt en gesponsord door lasbedrijf Duinhouwer. Elektriciteit is gesponsord door Lematech. Kraanverhuur Mol is ons van dienst bij de onthulling. Tot slot hebben de MZC COTO-vrijwilligers alle voorkomende werkzaamheden uitgevoerd om tot dit mooie resultaat te komen.