Kledingverbod

Ga je stappen? Gezellig, maar niet in gesponsorde MZC kleding.

Hoewel de afspraken hierover al jaren bij velen bekend zijn komt het nog vaak voor dat spelers van MZC in clubkleding met sponsornamen in het uitgaansleven verschijnen.
Dit was en is niet de bedoeling.
Voor de duidelijkheid: het gaat hier dan dus vooral om de seniorenelftallen, dames 1 en 2, en de oudste jeugd.
In de afgelopen maanden waren er enkele incidenten waarbij leden van MZC in genoemde kleding betrokken waren. Hierop werd de vereniging aangesproken. Door horeca, door sponsoren, door leden en ga zo maar door. Dit is slechte sier voor de club, en daar willen we van af.

Wij vinden dat je met elkaar afspraken moet kunnen maken. Maar wat nu als iemand zich dan niet aan die afspraken houdt?
Het bestuur komt (oa. vanuit overleg met de staf en spelersraad van heren-1) tot de volgende afspraken, en consequenties van het zich niet houden aan die afspraken.

Voor een aantal teams is het regel om voor de wedstrijd in presentatiekleding te verschijnen. Dat blijft natuurlijk zo. De sponsoren betalen daarvoor.
Na de wedstrijd verschijnen spelers van het eerste ook in presentatiekleding.

Buiten de vereniging wordt de MZC-kleding verwisseld voor eigen kleding.

Als er berichten komen van spelers die MZC kleding aanhebben in café, restaurant, club etc. zullen we de betreffende persoon aanspreken. Hij of zij zal dan gevraagd worden 4 wedstrijden van de jeugd te fluiten. Als hij of zij daar geen gevolg aan geeft speelt hij of zij ook niet in het eigen team.
Als het onduidelijk blijft wie het precies was wijzen we (staf van betreffende elftal samen met bestuur) gewoon iemand aan, en hopen dat de groep dit zelf corrigeert zodat niet de verkeerde persoon op de blaren moet zitten voor een ander.

Duidelijk toch?

Bestuur MZC’11