Voorbereidingen voorjaarsreeks in volle gang

De eerste helft van het seizoen 2019/’20 zit er bijna op. Dit betekent dat voor de clubs de tijd is aangebroken om de eventuele wijzigingen voor de voorjaarsreeks door te geven aan de KNVB.

Net als afgelopen jaren worden de teams binnenkort weer opnieuw ingedeeld voor de voorjaarsreeks. De basis van de herindeling is gebaseerd op de standen van begin december 2019. Bij het indelen van de voorjaarsreeks gaat de KNVB er in eerste instantie vanuit dat de teams die uitkomen in de najaarsreeks ook weer meedoen aan de voorjaarsreeks. Teams die zich gedurende de najaarsreeks hebben teruggetrokken, worden vanzelfsprekend niet meer ingedeeld.

Wanneer teams nog wedstrijden uit de najaarsreeks willen spelen die niet meer door de KNVB ingepland kunnen worden, is het uiteraard toegestaan om onderling een datum af te spreken om de wedstrijd alsnog te spelen. Dit is mogelijk tot uiterlijk 25 januari 2020. Als de thuisspelende vereniging dit via de wedstrijdsecretaris aan de KNVB doorgeeft, wordt de wedstrijd alsnog ingepland. De uitslagen worden niet meer meegenomen voor het herindelen van de teams, maar wel voor de eindstand van de najaarscompetitie.

Belangrijke data voor het tijdspad met betrekking tot de voorjaarsreeks:

Bron: KNVB