Wedstrijdverslag Kampioen MO17-1, 11 mei

Zaterdag 11 mei 2019, met nog 2 wedstrijden te spelen en 6 punten voorsprong, reisden we af naar Roosendaal, met in het hoofd dat 1 puntje voldoende zou zijn om kampioen te worden.
Maar voor deze groep meiden is 1 punt niet voldoende en zijn ze met 1 punt niet tevreden, dus met opperste concentratie, beleving en de wil om te winnen begonnen we aan de wedstrijd.

Opstelling: Ezra Schouls, Britt Vroegh, Elke Lievense, Femke Krijgsman, Marit Hendrikse, Yaïza Berrevoets, Elaine Fertoute, Gerlieze Schot, Indy Kristalijn, Fleur Bakker en Leila Kordic.

Noa Verbraak was de enige wissel ivm langdurige blessures van Anouk Koster, Kim Bouterse en Mariëtte Boonman.
Gelukkig waren Kim en Mariëtte wel mee om hun teampje aan te moedigen, er stonden sowieso nog meer MZC supporters langs de lijn om hun steentje (fakkels ) bij te dragen.

Bij aanvang van de wedstrijd vlogen de meiden er direct op en dat resulteerde in het eerste doelpunt, na 2 minuten. Een goede voorzet van Gerlieze op Yaïza, die hem koel langs de keeper schoot. 0-1 voor MZC.
Na dit eerste doelpunt was de spanning er af en konden de meiden vrijuit voetballen, met leuke combinaties, hard werken was het de inmiddels ingevallen Noa die in de 27e minuut na wederom een voorzet van Gerlieze de 0-2 in het net schoot.
Roosendaal kon niet in zijn spel komen en 5 minuten later was het Elke die met een verrassend schot vanaf de 16 meter de keepster passeerde. 0-3
De meiden bleven goed voetballen, de verdediging stond goed op zijn plek en gaf niets weg, de middenvelders gaven druk en zaten er kort op en de aanval was goed in beweging en loerde op iedere kans.
Zo werd het in de 35e minuut, na een fraaie corner van Elaine 0-4, want deze werd wederom goed ingetikt door Noa.

Zo gingen de aanstaande kampioenen met een 4-0 voorsprong rusten.
Na rust werd het spel wel iets minder, wellicht logisch………
Het spel was dan misschien wel wat minder maar de inzet bleef, alleen niet alles wilde meer lukken.
MZC bleef de bovenliggende partij en 10 minuten voor tijd, was het Noa die goed doorliep op de bal bij een twijfelende verdediging van Roosendaal, en de bal keurig langs de keeper schoot en haar 3e doelpunt van die dag maakte. 0-5.
In de laatste minuut liet keepster Ezra zich nog gelden, Roosendaal kwam toen 1 maal door onze verdediging, maar Ezra kwam goed uit haar doel, pakte de bal en hield zodoende toch de 0!

De goed fluitende scheidsrechter floot voor het eindsignaal en het feest voor de kampioenen kon beginnen. Met medailles, kampioenschaal, fakkels en muziek!!!!!

Meiden, namens de gehele staf van harte gefeliciteerd!!!!!

PS Zaterdag 1 juni is de volgende missie, de bekerfinale tegen HSSC’61 (Hei-en Boeicop), aanvang 12:30 op het sportpark van Prinsenland Dinteloord.

(Marc Berrevoets)