Rondje langs de velden : mogelijke titelkandidaten

De najaarscompetitie nadert zijn einde. De meeste jeugdteams komen zaterdag voor het laatst in actie, alvorens aan de winterstop te beginnen. De overige teams moeten nog twee, of zelfs drie (JO17-2) wedstrijden spelen en zullen een week later, op 15 december, hun laatste wedstrijd spelen.

Waar het bij enkele teams al een gehele competitie kommer en kwel is, en ze, met moeite, aan een enkel puntje weten te komen, zijn er ook teams die mogelijk najaarskampioen kunnen worden. En bij alle teams die hier aanspraak op kunnen maken valt de beslissing deze zaterdag. Titelkandidaten MO17-1, JO15-1 en JO11-1 spelen thuis, JO11-2 en JO10-2 spelen uit.

MO17-1 staat eerste op de ranglijst, en is zaterdag bij winst op de Bevelanders zeker van het kampioenschap. Bij gelijkspel zijn ze overgeleverd aan de resultaten van poulegenoot Zeelandia Middelburg dat momenteel één wedstrijd minder gespeeld heeft. De wedstrijd winnen is dus het devies.

Bij JO15-1 is er spanning tot in het slot van de competitie. De nummers één, twee en drie van de ranglijst hebben een gelijk aantal punten en als allen zaterdag hun wedstrijd weten te winnen is het doelsaldo de beslissende factor. Medekandidaat Zeelandia Middelburg speelt, net als MZC, haar wedstrijd om 10.00 uur. Pas na de wedstrijd van andere kanshebber Terneuzense Boys, die start om 11.15 uur, zal JO15-1 weten of ze (überhaupt) een feestje kunnen vieren.

JO11-1 heeft een prachtige competitie achter de rug, negen gewonnen wedstrijden en één gelijkspel. Toch hangt alles nog af van de laatste wedstrijd, want als ze deze niet met winst verzilveren kan de nummer twee er nog wel eens met het kampioenschap vandoor gaan. Dus JO11-1 zal er alles aan moeten doen om dit te voorkomen.

JO11-2 gaat voor de laatste wedstrijd naar Halsteren en speelt tegen hun mede-titelkandidaat, extra spannend dus. Beide teams hebben een gelijk aantal punten behaald, winnaar van de wedstrijd mag zich dus kampioen noemen. Bij een gelijkspel zal het doelsaldo beslissend zijn en dit is, momenteel, hoger bij het team van MZC. Alleen verlies is dus eigenlijk een resultaat dat niet gewenst is.

En dan is er nog JO10-2, dat zaterdag bij winst officieus kampioen gaat worden. Officieus, omdat de KNVB bij de leeftijdscategorie JO10 en jonger geen uitslagen en standen publiceert om hiermee het plezier in de sport te benadrukken en de resultaten hiermee van ondergeschikt belang zijn. Maar uiteraard mag JO10-2 hartstikke trots zijn op het prachtige resultaat en daar hoort een feestje bij.