MZC verder zonder trainer van der Zouwen

Na uitvoerig, intern overleg met spelers en technische commissie heeft het bestuur van MZC’11 besloten het seizoen niet af te maken met de huidige hoofdtrainer Arie van der Zouwen.

“Er is te weinig chemie met de club en met de groep jonge spelers”, aldus voorzitter Roland Backx in een uitgebracht persbericht. ,,Arie is een uitstekende trainer en zijn trainingsmateriaal wordt door iedereen als uitstekend ervaren. Daar ligt het niet aan. Misschien is hij wel te goed voor deze club”, aldus Backx. ,,En komt hij bij een eersteklasser of zelfs nog hoger veel beter uit de verf.” De resultaten van het eerste zijn niet goed, maar dat is niet de enige reden, vervolgt Backx. ,,Er zijn na vorig seizoen een aantal routiniers gestopt en dan is het lastig om met zo’n jong team in deze klasse goed mee te komen. Maar het ontbreekt deze groep aan zelfvertrouwen. Dat heeft deels ook te maken met de coaching. Daarover zijn we uiteindelijk niet tevreden. Iedereen heeft er natuurlijk hard aan gewerkt, ook Arie van der Zouwen, maar het lukt gewoon niet. Er zit geen beweging meer in en we hebben als vereniging geen vertrouwen meer in de huidige constructie.”

De taken van Van der Zouwen zullen voorlopig worden waargenomen door assistent-trainer Edwin Kriens.