Een rondje langs de velden….

Zaterdag 31 maart

Het weer is aangenaam, soms komt er een licht zonnetje tussen de wolken door. Ik besluit de fiets te pakken en even “naar de voetbal” te gaan. Heel druk zal het er deze morgen niet zijn, daarvan ben ik me bewust. Dit paasweekend hebben veel teams geen wedstrijdverplichting, en dus is er minder bedrijvigheid. Toch tref ik rond de klok van tienen een aantal jeugdteams op het sportpark.

Op veld 1 zie ik nog net JO9-3, na afloop van hun wedstrijd tegen Patrijzen JO9-2, hun strafschoppen nemen. Een stukje verder is het JO8-2 die hun voetbalwedstrijd afsluiten met de bekende strafschoppenreeks, zij speelden tegen Oostkapelle JO8-1. Op het achterste gedeelte van veld 1 start op dat moment een wedstrijd. MZC’11 JO11-2 treft vandaag SKNWK JO11-1. Een leuke wedstrijd, maar of winst er in zit voor MZC valt nog te bezien…
Ondertussen hebben de strafschopnemers het veld verlaten en heeft JO15-1 hun plaats ingenomen. Ze hebben geen wedstrijd vandaag, maar hebben besloten tot een extra training als alternatief.

Gejuich van publiek op veld 2 trekt mijn aandacht, benieuwd wie daar spelen. Het is JO13-2 tegen VC Vlissingen JO13-2, en er wordt veel gescoord. Echter wel vooral door de tegenpartij.

Veld 3, 4 en 5 zijn niet in gebruik, maar op het trainingsveld gebeurt nog wel het één en ander. JO8-1 heeft deze vrije zaterdag ook ingevuld met een training. Zij oefenen op kopballen. Kijk, dat kan bij de volgende wedstrijd misschien wel eens van pas komen.
Op een ander deel van het trainingsveld valt mijn oog ineens op een bijzondere voetballer. Eerst twijfel ik nog of ik het juist heb, en poets mijn bril nog even voor de zekerheid, besluit dan om te lopen naar de andere kant van het trainingsveld om de speler van dichtbij te bekijken. Jawel hoor, tussen de kaboutervoetballers, die aan hun wekelijkse training bezig zijn, huppelt een paashaas rond die gezellig meedoet aan de verschillende voetbalspelletjes. De ballen worden door de trainer vandaag dan ook maar paaseieren genoemd, zodat de paashaas het wat beter snapt.

Als de training bij de kabouters er op zit, hou ik het ook voor gezien. Op weg naar de uitgang hoor ik de uitslag van JO13-2. Het is 1-9 geworden, ingemaakt dus. Bij JO11-2 werd het uiteindelijk 4-9. Nou ja, volgende week nieuwe kansen. Misschien kom ik dan weer, voor een rondje langs de velden…