Adri Franke verlaat MZC’11 na drie seizoenen

De oefenmeester uit Veere, die dit jaar al 45 jaar actief is als trainer, heeft het bestuur laten weten na dit seizoen toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Drie jaar geleden werd Franke de trainer van MZC’11 Vrouwen 1 die, na een korte periode in de tweede klasse, gedegradeerd waren.

 

Adri vond bij MZC een club die graag met de vrouwentak stappen wilde maken. Hij besloot, met zijn kennis van het vrouwenvoetbal, het team te verjongen.
In zijn eerste seizoen zijn er op 5 plaatsen nieuwe speelsters opgeleid die zich hebben weten te ontwikkelen tot vaste waarden voor het team. De gedreven trainer wist in het tweede seizoen een periode titel te halen en het hele seizoen bovenin mee te draaien.

Door de geheel eigen visie en de eigen manier van leidinggeven van Franke is het team volwassen geworden. Het team heeft dit seizoen een slechte start gekend door het wegvallen van de keepster. Maar met passie en leuk voetbal heeft het team zich prima weten te herpakken.

Franke heeft zich ook ingezet voor de club om onbevoegde trainers van de club te scholen in het vak van trainer en door trainers in opleiding te begeleiden.

De trainer ziet jammer genoeg dat op het eiland Schouwen-Duiveland het vrouwenvoetbal minder in trek is dan elders in de provincie. Dit heeft weer invloed op de nodige doorstroming in alle teams van de vrouwen.
De trainer uit Veere neemt even de tijd om te kijken wat het nieuwe seizoen gaat brengen: opleiden, jeugd, senioren of toch weer dames.