MZC’11 MO17-1 sluit voorbereiding af met volgende ronde beker.

gerliezeDe afgelopen weken stonden bij MZC in het teken van de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2017-2018. Er werd met 16 speelsters aan de voorbereiding begonnen en na de voorbereiding zou er terug gegaan worden naar 13. De selectie bestond uit Daphne Jaspers, Nienke in ’t Anker, Isabel de Broekert, Kris Papeveld, Elke Lievense, Yaiza Berrevoets, Marit Hendrikse, Audrey de Bruine, Lynn van Splunder, Britt Vroegh, Gerlieze Schot, Elaine Fertoute, Kim Bouterse, Julia Bos, Carolijn Visser en May-Britt Berrevoets. Daarnaast kregen we nog regelmatig hulp van speelsters uit MO17-2 en MO15-1: Indy Kristalijn, Anouk Koster, Femke Krijgsman en Leila Kordic.

Eerste wedstrijd in de voorbereiding was thuis tegen DBGC MO17-1 uitkomend in de eerste klasse West-1. Deze wedstrijd werd redelijk begonnen en het was dan ook als snel 2-0 voor MZC door May-Britt Berrevoets en Anouk Koster maar helaas werd er uiteindelijk nog met 2-4 verloren.

De tweede oefenwedstrijd thuis tegen de Jonge Spartaan MO17-1, zij komen uit in de tweede klasse West-1. Deze wedstrijd werd zeer zwak begonnen en het duurde dan ook niet lang voordat MZC met 0-2 achter kwam. Hierna volgde gelukkig goed herstel en kwam MZC op slag van rust terug in de wedstrijd door een doelpunt van Yaiza Berrevoets. De tweede helft herstelde MZC goed en werd er uiteindelijk met 5-2 gewonnen door doelpunten van May-Britt Berrevoets 2x, Leila Kordic en Gerlieze Schot.

In de tussentijd was de selectie al terug gebracht naar 15, dit omdat Lynn van Splunder door aanhoudende blessures helaas heeft besloten te stoppen.

Na twee oefenwedstrijden werd het nu tijd voor de eerste bekerwedstrijd thuis tegen MOC’17, de in de eerste klasse zuid-1 uitkomende tegenstander bleek een taaie fysieke ploeg maar niet in staat het MZC echt lastig te maken. Al na 6 minuten wist Kim Bouterse een op een de keepster te verschalken en de 1-0 op het bord te zetten. Halverwege de eerste helft maakte May-Britt Berrevoets er 2-0 van op aangeven van aanvoerster Elke Lievense. Begin de tweede helft maakte Leila Kordic er zelfs 3-0 van. In de 56e min wist MOC toch wat terug te doen na niet opletten van MZC werd het 1-3. Maar twee minuten later mocht Britt Vroegh van 11 meter aanleggen na een handsbal in de zestien van MOC. Zij bleef kalm en maakte simpel de 4-1, dit was tevens de eindstand.

In de week voor de laatste bekerwedstrijd besloten Nienke in ’t Anker en Isabel de Broekert om uit eigen wil naar MO17-2 te gaan zodat direct de selectie bekend was.

De laatste bekerwedstrijd van deze ronde was direct een goede test tegen hoofdklasser en ook competitie tegenstander Roosendaal MO17-1. MZC begon wederom wat wisselvallig aan de wedstrijd, maar na 27 minuten wist May-Britt Berrevoets MZC toch op voorsprong te zetten 0-1. Maar vijf minuten later maakte Roosendaal er al weer 1-1 van. Dit zou ook de ruststand zijn. Na rust wist MZC helaas nog niet heel veel beter in het spel te komen en ook al snel kwamen we daardoor op achterstand 2-1. Blijkbaar was dit het sein voor MZC dat het anders moest en eindelijk kwam er meer strijd in de wedstrijd. Dit resulteerde in de 64e minuut in de gelijkmaker en prachtige goal van Julia Bos die de keepster in de verre hoek wist te verrassen. 2-2. De wedstrijd bleef hierna op en neer gaan en eerlijk gezegd hing de 3-2 eerder in de lucht dan de 2-3. Maar MZC heeft afgelopen zomer wat geleerd van de wedstrijd tegen de Duitsers en op z’n Duits werd 30 seconde voor tijd de overwinning over de streep getrokken door May-Britt Berrevoets op aangeven van Julia Bos 2-3. Mooie overwinning met matig voetbal en direct een ronde verder in de beker.

Over twee weken gaat het echte werk beginnen met de uitwedstrijd voor de competitie bij Dordrecht. Wij zijn zeer benieuwd hoe de meiden het gaan doen in de hoofdklasse, maar als ze wat constanter weten te worden moet het ons ziens goed komen!