MZC’11 VR2 door naar volgende bekerronde 


In de derde ronde van het bekertoernooi moest VR2 dinsdagavond aantreden tegen Veere VR1. Deze tegenstander komt in dezelfde competitie uit als VR2. Veere VR2 staat bekend als een goed voetballende ploeg. Dat beloofde dus een leuke avond te worden. Wegens blessures, ziekte, werk en studie was het team samengesteld uit speelsters van MO17, VR1, VR2 en VR3.
In het begin van de wedstrijd had MZC een licht veldoverwicht. Dat leidde al snel tot een aantal hoekschoppen, die door Bianca v.d. Helm gevaarlijk voor het doel van Veere werden gebracht. Het leidde nog niet tot een doelpunt. Veere kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar de defensie van MZC kon steeds adequaat ingrijpen. Aanvallend werd regelmatig de rechterkant gebruikt via Vera Muste en de snelle Sanne Tamerus. Haar voorzetten waren net te scherp voor spits Anouk Verwest. In de 10e minuut mocht MZC weer een hoekschop nemen. Deze keer stond Crétienne Bakker op de goede plaats. Zij kon de bal eenvoudig achter de keepster van Veere in de touwen schieten: 0-1.
Een mooie opsteker. MZC probeerde na de openingstreffer meteen door te drukken. Het zette Veere steeds vaker onder druk. Onder aanvoering van Bianca v.d. Helm werd regelmatig de combinatie gezocht met de voorwaartsen Sanne Tamerus, Crétienne Bakker en Anouk Verwest. Dat leidde tot schietkansen, die nog geen doelpunten opleverden.
Veere probeerde ook via de vleugels de aanval te zoeken. De vleugelverdedigsters Joëlle Bakker en Nicole Dekker gaven echter geen krimp en kwamen veelal als winnaars uit de duels. Bij een kopduel raakte Annieke den Boer op ongelukkige wijze hard het hoofd van haar tegenstandster, die vervolgens met een fors opgezwollen oogkas het veld moest verlaten. Annieke kon wel verder.
In de 25e minuut kwam de bal op links bij Paula Meganck. Zij speelde de bal strak richting Anouk Verwest, die de bal slim liet lopen. Daardoor kwam Sanne Tamerus geheel vrijstaand in balbezit. Zij had geen moeite om met een geplaatst schot de Veerse keepster voor de tweede keer te passeren en de stand op 0-2 te brengen.
Na deze treffer begon Veere steeds beter in het spel te komen. De combinaties gingen beter lopen en de aanvallen gingen steeds meer door het midden. Dat bezorgde de defensie van MZC de nodige problemen. Het uitverdedigen werd steeds rommeliger. Echt gevaar kon Veere nog niet stichten; de paar doelpogingen die gedaan werden, werden door keepster Daphne Jasperse eenvoudig onschadelijk gemaakt. De marge van 2 doelpunten kon zo tot de rust behouden worden.
Na de rust ontstond een boeiend voetbalgevecht. Veere was vast van plan om de achterstand te verkleinen en dwong MZC tot veel strijd. Doordat Veere wat meer naar voren speelde, ontstond er veel ruimte achter de verdediging. Via de snelle Esmee Provoost kon MZC over de rechtervleugel een paar gevaarlijke counters plaatsen. In de 60e minuut leidde dat tot een derde treffer. Deze keer was het Anouk Verwest die de voorzet van Esmee Provoost kon binnentikken: 0-3. De wedstrijd leek daarmee gespeeld. Zeker toen Anouk Verwest een grote mogelijkheid kreeg op de 0-4. Zij mikte de bal jammer genoeg net naast het doel. Veere bleef strijden voor een beter resultaat. Dat leverde een paar gevaarlijke situaties op. Steeds kon laatste verdedigster Ellen Bijzet of keepster Daphne Jasperse tijdig ingrijpen en het doelgevaar af te wenden. MZC slaagde er niet in om het goede combinatiespel van het begin van de wedstrijd in deze fase weer terg te krijgen. Het kwam nu aan op strijdlust.
Met nog 10 minuten te spelen mocht een speelster van Veere op het randje van het strafschopgebied aanleggen voor een schot. En met succes; buiten bereik van Daphne Jasperse verdween de bal hard in de bovenhoek: 1-3. Dat gaf Veere nog wat extra energie. Het zette MZC flink onder druk, waardoor het steeds te makkelijk de bal verloor. Een combinatie door het hart van de Zierikzeese verdediging bezorgde Veere met nog 5 minuten op de klok de aansluitingstreffer: 2-3.
Met vereende krachten verdedigde MZC de kleine voorsprong. Het eindsignaal zorgde voor opluchting. Waar het duel halverwege de tweede helft beslist leek, werd de overwinning uiteindelijk moeizaam over de streep getrokken. De ploeg verdient een compliment voor de strijdlust.
In de vierde ronde van het bekertoernooi wacht opnieuw een uitwedstrijd: deze keer tegen HVV’’24 uit Hulst.