MZC’11 VR3 speelt gelijk in topper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gerlieze Schot

Gisteren stond de topper uit tegen Noad/Vosmeer VR1 op het programma,de combinatie Noad/Vosmeer die momenteel een 3e plaatst bezet krijgt weinig goals tegen maar gelukkig maken onze dames van VR3 vrij gemakkelijk goals dus het beloofde een interessante ochtend te worden. Ochtend ja, even schrikken voor onze vrouwen die voor deze gelegenheid al om 09.15 uur mochten vertrekken. Door een hele waslijst van afwezigen om uiteenlopende redenen mochten Neneth Sy en Noa de Vieger (beiden uitkomend in MO17-1) wederom mee met VR3, daarnaast werd 2e jaars MO15 (wel spelend in de MO17) Gerlieze Schot aan de selectie toegevoegd.

MZC startte met gelegenheids keepster Maxime de Vries in de goal, de achterhoede werd geformeerd door het centrale duo aanvoerster Raquel Rijkers en Gwenda Jochem en zij werden bijgestaan door backs Wendel van Moort en Neneth Sy. Het middenveld bestond uit halfs Sonja Knoester en Sanne Kostense en midmid en jonge debutant (ik denk in de geschiedenis van het vrouwen voetbal bij MZC) Gerlieze Schot. In de aanval stond spits Joyce Versteeg en zij werd geflankeerd door Michelle Brondgeest en Esmee Provoost. Noa de Vlieger en Femke Enninga startte op de bank.

MZC begon scherp aan de wedstrijd, er werd redelijk gevoetbald en al snel werden er meerdere kleine kansen gecreeerd. Tot goals leidde dit vooralsnog niet en ook de thuisploeg kreeg wat kleine kansen maar Maxime de Vries liet zien een prima keepster te zijn. In de 20e minuut was het dan uiteindelijk toch raak. Michelle Brongeest kreeg kans uit te halen in de zestien maar de keepster wist deze bal nog te keren. De rebound kwam voor het chocolade been van debutant Gerlieze Schot die via de binnenkant van de paal het net wist te vinden. 0-1! Helaas was het 2 minuten later alweer 1-1, de snelle spits van Noad/Vosmeer was de verdediging van MZC te snel af en kon eenvoudig scoren. Jammer. Bij MZC moesten er noodgedwongen 2 wissels doorgevoerd worden omdat Neneth Sy kramp verschijnselen had en Michelle Brondgeest volledig leeg gespeeld was kwamen Noa de Vlieger en Femke Enninga binnen de lijnen. Er brak een wat rommelige fase aan, MZC verloor steeds knullig de bal en het begon steeds meer op het paniek voetbal van vorige week in de wedstrijd tegen Bruse Boys te lijken. Gelukkig bleef de ruststand 1-1.

In de rust moest er wederom wat omgezet worden: Wendel van Moort en Maxime de Vries wisselde van positie in doel en op de back. Neneth Sy kwam terug op de back en Noa de Vlieger verhuisde naar links voor. Sanne Kostense nam plaats op de bank en Femke Enninga verhuisde naar de links half. Helaas zorgde dit er niet voor dat MZC de controle over de wedstrijd terug kreeg. Sterker nog er ontstond een fase van ca 20 minuten waarin MZC totaal niet aan voetballen toekwam, er werd zelf nauwelijk van de eigen helft af gekomen. Noad/Vosmeer kreeg veel kansen en MZC wist via de verdedigers en keepster Wendel van Moort op de been te blijven. Daarin nam aanvoerster Raquel Rijkers het absolute voortouw door ondanks haar voetblessure bijna overal tussen te zitten tot frustratie van de thuis ploeg toe. Na deze fase waarin Michelle Brondgeest terug keerde binnen de lijnen werd het spel van MZC weer iets beter. Er werd weer regelmatig op de helft van de tegenstander gevoetbald en zelfs weer wat kansen gecreeerd. Helaas mocht dit niet tot goals leiden en zo bleef het 1-1 in Sint Philipsland. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Al met al toch weer een leuke wedstrijd gezien tegen een harde maar zeer sportieve tegenstander. Op naar volgende week!