MZC’11 VR3 pakt winst in alles behalve saai duel

noaAfgelopen zaterdag stond de competitiewedstrijd tegen Seolto VR1 op het programma. Op papier niet de zwaarste wedstrijd maar op papier worden geen wedstrijden beslist. Bij MZC ontbraken nogal wat speelsters door blessures en werk verplichtingen daarom werd er een beroep gedaan op 3 meiden van MO17-1 te weten Neneth Sy, Noa de Vlieger en Luna Xausa. Veder nam ook Anouk Verwest van VR2 nog plaats op de bank na haar eigen wedstrijd.

Er kon dus begonnen worden aan de wedstrijd. Bij MZC startte Wendel van Moort in de goal en aanvoerster Raquel Rijkers samen met Gwenda Jochem vormde het centrum van de verdediging. De back posities waren voor Jolien Berghout en debutant Neneth Sy. Op het middenveld werd gestart met midmid Esmee Provoost en halfs Linda den Ouden en Michelle de Jonge. In de aanval werd de spitspositie door Joyce Brand waargenomen en zij werd geflankeerd door Femke Enninga en Michelle Brondgeest. MZC begon redelijk aan de wedstrijd, al snel volgde er meerdere kleine kansjes maar echt grote mogelijkheden ontstonden er niet. Na slechts 10 minuten spelen moest helaas de eerste wissel al toegepast worden. Linda den Ouden kwam met haar enkel tussen de benen van een aantal tegenstanders klem te zitten waarbij ze zoals het er nu naar uitziet zwaar geblesseerd raakte. Bij deze beterschap namens alle meiden gewenst! Voor haar kwam de tweede debutant van deze middag binnen de lijnen: Noa de Vlieger. Er volgde een rommelige periode van een minuut of 10 waarin MZC veel onnodig balverlies leed en er nauwelijks posities aangehouden werden. Toch wist MZC de draad weer enigszins op te pakken en in de 20e minuut was het dan eindelijk raak. Esmee Provoost werd vanuit het middenveld weggestuurd en wist 1 op 1 met de goed spelende keepster van Seolto te komen en de 1-0 te maken. Nog geen 5 minuten later was het weer raak voor MZC, wederom Esmee Provoost die er op aangeven van Joyce Brand 2-0 van wist te maken. Seolto ging proberen wat te terug te doen maar steeds waren het de MZC verdedigsters die er goed tussen zaten. Zeker Jolien Berghout wist menig Seolto poging tot aanvallen onschadelijk te maken. In de 40e minuut kreeg debutant Noa de Vlieger een kans om er 3-0 van te maken maar haar tegenstander wist haar net genoeg uit balans te brengen zodat Noa de bal volledig verkeerd raakte en het een ingooi voor Seolto werd. Gelukkig kreeg Noa de Vlieger toch de goal die ze verdiende met haar uitstekende debuut en wist ze er opslag van rust 3-0 van te maken op aangeven van Esmee Provoost.

In de rust werd er e.e.a. omgezet en gewisseld. Zo kwam Sonja Knoester voor de ook uitstekend debuterende Neneth Sy binnen de lijnen en nam Jolien Berghout de keepershandschoenen van Wendel van Moort over. Maxime de Vries kwam binnen de lijnen voor Femke Enninga. Noa de Vlieger werd gewisseld voor de volgende debutant Luna Xausa. Verder werden er wat speelsters doorgeschoven omdat MZC de eerste helft erg weinig tempo in het spel had. Esmee Provoost schoof door naar de voorhoede en Raquel Rijkers naar de midmid. Zo kon Luna Xuasa op haar vertrouwde positie van laatste vrouw gaan spelen. MZC startte de tweede helft iets beter als de eerste. Er zat iets meer tempo in het spel maar de passing bleef erg slordig waardoor er toch erg vaak onnodig balverlies geleden werd. Wel werden er veel kansen gecreeerd, vooral door Joyce Brand en Michelle Brondgeest. Het zou nog tot de 64e minuut duren voordat de bal eindelijk weer tegen het net zou vliegen. Deze keer was het Michelle Brondgeest op aangeven van Joyce Brand die er 4-0 van wist te maken. 10 minuten later was het eindelijk de beurt aan Joyce Brand op aan geven van Michelle Brondgeest die daarvoor al een keer de paal en de lat had geraakt om misschien wel de lelijkste goal ooit te maken. Haar schot(je) op doel hobbelde via de vingertoppen van de keepster over de lijn. 5-0. Deze goal was misschien wel typerend voor het spel van MZC wat zich over de hele wedstrijd gezien ongeveer hetzelfde verplaatste. Hobbelig en traag 😉 Na deze goal werd het tijd voor vers bloed en kwamen Noa de Vlieger en Anouk Verwest binnen de lijnen voor Michelle Brondgeest en Joyce Brand. Niet veel later zou speelster van de wedstrijd Esmee Provoost vervangen worden door Neneth Sy. De fase waarin de wedstrijd nu kwam, met veel slordig voetbal, overtredingen over en weer, gezeur en gezanik van alle kanten en een rode kaart gaan we verder niet in de verslag vernoemen. Laten we zeggen dat we dat maar snel moeten vergeten en van moeten leren door slimmer te worden en er boven te staan.

Deze alles behalve saaie wedstrijd is winnend afgesloten door de dames en dat betekend dat de eerste 3 punten binnen zijn. Gefeliciteerd!!

Volgende week wacht de thuis wedstrijd tegen Bruse Boys.